Lauda: egoistisk, indelukket og muggen

Niki Lauda mener, det er godt for Ferrari, at man har byttet Fernando Alonso ud med Sebastian Vettel. Alonsos attitude ikke passer særlig godt ind hos Ferrari.

Niki Lauda . Copyright Allan Haslund

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 11/4 2015 klokken 21:04

Fernando Alonso sidder i en meget ringe McLaren bil, som man ikke rigtig kan få til at virke. Samtidig er Ferrari, som Alonso tilbragte fem år hos, begyndt at køre stærkt igen.

Billeder fra Brasilien 2014
Copyright Ferrari Media


Det har fået folk til at sætte spørgsmålstegn ved, om Alonso lavede det rigtige skifte. Det mener Alonso selv, han har gjort, og han vil ikke fortryde sit valg, medmindre Ferrari bliver verdensmestre i år.

Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media


Set fra Ferraris side, så virker det til, at det har hjulpet at få noget friskt blod ind i teamet i form af Sebastian Vettel. Det mener Niki Lauda i hvertfald.
Niki Lauda beskriver Alonso som en meget egoistisk, indelukket og muggen personlighed, der brokker sig for meget og på den måde ødelægger moralen på holdet.

”Sidste år begyndte Alonso at brokke sig og kritisere teamet, lige efter løbene var slut. Det er ikke sådan, man holder moralen oppe på et hold. Alle ved jo godt, at bilen ikke virker, og de gør hvad de kan for at løse problemet. Så der er ingen grund til at blive ved med at sige, at bilen ikke virker. Den negative attitude holder ikke ret længe i Maranello, måske andre steder, men ikke der,” udtaler Niki Lauda.

Billeder fra Red Bull Ring søndag
Copyright Ferrari Media


Hårde ord fra Lauda, der selv kom til Ferrari, mens det italienske team var i krise. Dengang fik man ved hjælp af Lauda vendt krisen, og kombinationen Lauda/Ferrari vandt to verdensmesterskaber. Med lidt held havde man vundet tre i træk, hvis ikke Lauda havde misset en del løb i 1976 grundet sin voldsomme ulykke på Nürburgring.

Om Vettel laver en Lauda, eller om Alonso bliver den, der ler sidst, det må tiden vise.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mateschitz gentager trussel Kinas GP: Løbet LIVE. Hamilton tog det hele »