Dr. Button (med video)

For få uger siden stoppede han sin Formel 1-karriere, og nu kan Jenson Button kalde sig Doktor Button.

Jenson Button. . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 9/12 2016 klokken 11:12

Motorsportsverdenen har en doktor og det er motorcykellegenden Valentino Rossi, som udover at have tilnavnet "The doctor" også har en doktorgrad. Der er godt nok ikke tale om en rigtig doktorgrad, men en ærestitel, som er givet til italieneren, fordi han har gjort sig bemærket inden for den tohjulede motorsportsverden. Nu har den firehjulede motorsportsverden så også fået en doktor, fordi Jenson Button har netop modtaget en doktorgrad fra et britisk universitet.

Valentino Rossi i F2008
Copyright Ferrari Media


Det er University of Bath som har givet Jenson Button doktorgraden og det er en ærestitel som gør ham til Doctor of Engineering. Titlen er givet til den britiske verdensmester fra 2009, fordi han er en af de kørere som har kørt flest Formel 1-løb og fordi Formel 1-biler er så tekniske at køre, at kørerne lærer en masse omkring, hvordan de fungere. Derfor er Jenson Button da også stolt over titlen og han har det egentlig fint med at kunne kalde sig doktor.

"Det er naturligvis meget stort at stå her og modtage denne ærestitel, selvom jeg ikke har læst lang tid på universitetet som så mange af jer andre har. Jeg vil dog sige at mange af mine præstationer i motorsport er kommet, fordi jeg har en forståelse for hvordan bilerne fungere og det tekniske aspekt af dem. Derfor har jeg det egentlig fint med at stå her med denne titel," lyder det fra Jenson Button i sin takketale.

Jenson Button.
Copyright McLaren Media


Så er der altså to doktorer i motorsportsverdenen, som begge har vundet en eller flere VM-titler. De har også begge ytret at de er begejstret for rally og rallycross og de er i øvrigt begge nogle festlige fyre, så kunne det mon tænkes at der kom et "Doctors World Rallycross Team" i fremtiden? Nok ikke, men med de to personligheder skal man aldrig udelukke noget.

Nedenfor er et lille klip med Jenson Button fra ceremonien, hvor han modtager sin titel.


RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Massa vil have fuldtidsjob Flavio: Alonso skal ingen steder »