F1 vil ændre løbsweekenden

Formel 1 er i en rivende udvikling disse år. Med de nye biler introduceret, og flere løbsweekender på kalenderen, forsøger sporten hele tiden at optimere oplevelsen for fansene.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 9/4 2023 klokken 11:04

Formel 1 er i en rivende udvikling. Med Netflix-serien ‘Drive to Survive’ er der sket en eksplosion i antallet af følgere til sporten. I selve sporten sker der også mange spændende ting i de her år. Bilerne er blevet bedre, der er kommet flere og flere løb til, og F1 har skabt en grønnere profil for sig selv. Så burde den ged være barberet? Ikke helt. For F1 har store ambitioner, for sporten vi alle sammen elsker.

Det nuværende setup i løbsweekenden med P1-3, kvalifikation og løb er blevet udfordret i de senere år. Først introducerede man de såkaldte sprintløb, hvor løbsweekenden pludselig hed P1, kvalifikation, P2, sprintløb og løb.

I den senere tid er der kommet en del debat fra F1-ledelsen selv. Behøver holdene virkelig så meget træning?

Det er ikke den store publikumsmagnet, og den øgede mængde træning giver kun større fordele til de “store” hold.

Derfor er debatten nu gået i gang, hvordan sådan en løbsweekend kan strikkes sammen.

Det som holdene nu vil teste, under løbsweekenden i Azerbaijan, det er et format bestående af træning 1 fredag og oprindelig kvalifikation fredag (som gælder til søndagsløbet). Lørdag vil der så være en kvalifikation til sprintløbet, der skal køres samme dag. Søndag vil der være løb som hidtil.

På den måde skærer man træning af løbsweekenden. Løbsarrangørerne og TV-kanalerne får den banetid, de er blevet lovet i kontrakterne og har betalt for. Holdene får noget at kæmpe for i stedet for kun at teste. Og fansene får noget mere spændende at se på samtlige tre dage.

Overraskende nok, så er det alle teams, der har bakket op om idéen.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk’s Power Rating: Australiens GP Alonso holder fast i sin pensionsplan »