FIA indleder høring om straffen til Sainz

FIA indkalder til høring, efter at Ferrari formelt har klaget over straffen til Sainz efter løbet i Melbourne, hvor spanieren røg ned fra P4 til P12.

Carlos Sainz. Australiens GP 2023 . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/4 2023 klokken 17:04

Under sidste genstart på Albert Park, Melbourne, efter det tredje røde flag, kolliderede Carlos Sainz med Fernando Alonso, hvilket gav Ferrari-køreren en 5-sekunders straf og en tur fra P4 ned til P12.

Ferraris teamchef, Frederic Vasseur, var mildt sagt temmelig oprørt over straffen, og Ferrari appellerede kort efter løbet stewards kendelse. Ikke mindst fordi den var langet ud uden at have hørt hverken Sainz eller Alonsos version af hændelsen.

For at sagen kan genåbnes skal Ferrari nu bevise, at de kan komme op med et "betydeligt og relevant nyt element", som ikke var tilgængeligt for stewards på det pågældende tidspunkt. Herefter fortsætter processen med en analyse af Ferraris beviser, der skal fremlægges ved en virtuel høring om morgenen d. 18. april.

Frederic Vasseur utilfreds med Sainz' strafFrederic Vasseur utilfreds med Sainz' straf
Copyright Ferrari Media


Resultatet af høringen er ikke helt uinteressant for flere andre teams. I tilfælde af at Sainz får sin P4 tilbage, betyder det nemlig, at kørerne, der er klassificeret bag ham – Lance Stroll, Sergio Perez, Lando Norris, Nico Hülkenberg, Oscar Piastri, Zhou Guanyu og Yuki Tsunoda – alle falder en plads tilbage og mister point.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bulls tophastigheder giver Ferrari hovedbrud Kvyat afslører: Afviste Ferrari-kontrakt i 2016 »