Hollands GP: Løbsresumé. Stor sejr til Verstappen.

Verstappen startede på pole og så sig reelt ikke tilbage, gennem hele løbet og vandt i overbevisende stil. Hamilton og Bottas sluttede på de efterfølgende placeringer, med hurtigste omgangstid til Hamilton, på sidste omgang.

Hollands Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/9 2021 klokken 16:09

Da de røde lamper slukkede, var det Max Verstappen der viste at han ville dette mest, hvilket hurtigt gav ham et hul ned til Hamilton.

Med Perez startende fra pitten, havde Red Bull mulighed for at teste en alternativ strategi, inden de skulle pitte hjemmebanefavoritten.

Alonso lavede en super aggressiv start, hvor han berørte både Giovinazzi og Ocon, men det var tydeligt at Ocon var den hurtigste af de to, da løbet begyndte at sætte sig.

Under starten var Mazepin og Schumacher ligeledes lige lovligt tætte på hinanden, hvilket kostede en frontvinge til Schumacher, der derfor måtte pitte efter en frisk frontvinge, allerede på omgang 2.

Allerede på omgang 5, meldte Hamilton ind fra P2, at han ikke mente at dækkene ville holde længe, med det tempo der blev kørt. Samtidig med at Verstappen i front, fortsatte med at øge afstanden ned til Hamilton.

Sebastian Vettel, i Aston Martin kommer ind som den første til et planlagt pitstop, allerede på omgang 11. Han kom ud på Harddæk og satte hurtigt gode omgangstider, i den frie luft.

Perez ødelagde sine hard dæk, ret tideligt i løbet og måtte derfor ind igen efter frisk gummi, hvilket betød at han igen var på opgave, fra den bagerste del af feltet.

På omgang 21 valgte Mercedes at tage Hamilton i pit, efter han heletiden tabte tid til Verstappen. Et langsomt pitstop, gjorde det ikke bedre for ham, mens Red Bull omgangen efter pittede, til et nærmest perfekt stop, der var tæt på et sekund hurtigere.

Til trods for det hurtige stop fra Red Bull, hentede hamilton på friske dæk, mere end et sekund på den ene omgang, men ikke nok til at komme forbi, som var deres chance.

På de Medium dækket, så det dog ud til at Hamilton var den hurtigste, hvilket betød at han nærmede sig Verstappen, der jagtede Bottas, der endnu ikke havde været i pit.

På omgang 31 lykkedes det for Verstappen at komme forbi Bottas, der efterfølgende lukkede Hamilton forbi, hvilket bragte briten meget tæt på Hollænderen.

Men da han var forbi i den rene luft, trak han straks fra Hamilton.

Bottas pittede lege efter og formåede at komme ud på P3, efter et super stop af Mercedes.

Det betød at Bottas, hvis han kunne formå at få det til at hænge sammen, pludselig var i spil til en sejr, og det så det længe ud til.

Omgang 41 kom Hamilton i pit og omgangen efter kom Verstappen ind. Men nu var der spænding på, da Hamilton kom ud på Medium, mens Verstappen kom ud på Hard.

Verstappen formåede at holde fronten og øgede straks afstanden, til trods for at de burde være langsommere.

De tidlige skift, betød at Bottas forsøg på at liste indenom de to forreste, ikke kom i spil.

På omgang 44 måtte HAAS trække Mazepin ud af løbet. Han blev hermed den første til at udgå.

Hamilton brokkede sig en del over det, ifølge ham, for tidelige andet stop, hvilket Verstappen kvitterede med at øge afstanden, for hver omgang.

Hamilton var tilmed i tvivl om, at de havde stoppet ham så tideligt, at han blev nød til at foretage endnu et stop. Men til trods for at han klager over sine dæk, og at Red Bull bare er så hurtige, sætter han hurtigste omgangstid.

På omgang 50 pittede Tsunoda for at blive trukket ud af løbet som den anden i dag.

Med 15 omgange til det ternede flag, lagde Hamilton for alvor pres på Verstappen. Det var nu slaget skulle slås. Hamilton på Medium dæk og Verstappen på Hard.

Om det var det blødere dæk, eller Hamilton der gjorde forskellen, så var det tydeligt at briten var bedst til at overhale de langsommere på banen med en omgang.

Men få omgange efter, så det ud til at Medium dækket ikke havde så meget mere i sig, hvilket betød at han for alvor tabte tid til Verstappen.

På blot 5 omgange, tabte Hamilton tæt på 3 sekunder, hvilket Red Bull meddelte Verstappen, med en tør konstatering af at de mente at hans dæk var færdige.

Med 5 omgange til mål, lykkes det fra Perez, der ellers havde en skidt start, at komme forbi Lando Norris og således op på P8.

Med 4 omgange til mål, valgte Mercedes at pitte Valteri Bottas for at sende ham ud på Soft, for at gå efter hurtigste omgang, hvilket de så efterfølgende fortæller ham at det ikke var grunden, da Hamilton skulle beholde hurtigste omgangstid.

Bottas valgte at gå mod ordren fra holdet og tog hurtigste omgang. Hvilket fik Mercedes til at tage Hamilton i pit, for at give ham chancen.

Det betød så også, at Verstappen ikke ville kunne reagere på det træk, men var sikret sejren på hjemmebane, til stor jubel for de mange lokale fans, der indhyllede banen i orange.

Hamilton snuppede hurtigste omgang tilbage, på sidste omgang, med helt friske softdæk,.

Verstappen tog således føringen tilbage i kampen om verdensmesterskabet, mens Mercedes holdt fast i det for konstruktørerne.

Perez blev udnævnt til dagens kører.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hollands GP - Kvalifikationen LIVE: Verstappen på Wolff indkalder Bottas til samtale »