Kevin med første point til Haas

Kevin Magnussen sikrede Haas-teamets første point i år med en overhaling af Tsunoda hen mod slutningen af løbet. Pointet giver teamet og kørerne håb om en god 2023-sæson

Saudi Arabiens Grand Prix 2023 . Copyright Haas F1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 20/3 2023 klokken 10:03

Efter Bahrains Grand Prix, var det svært at vurdere hvor Haas-teamet lå henne, da midt-feltet var meget, meget tæt hele weekenden. I Saudi Arabiens Grand Prix lå kørerne også meget tæt fordi banen mest består af meget hurtige sektorer. Derfor har det været svært at vurdere styrkeforholdet mellem holdene, og især i midt-feltet, hvor Haas tilsyneladende ligger.

Haas-kørerne kvalificerede sig som hhv. P10 og P13 med Nico Hülkenberg foran Magnussen så point var indenfor rækkevidde for begge kørere.

Langt stint på hard-dækket

I løbet startede begge Haas-kørere på Medium-dækket, men på omgang 11 havde begge kørere været i pit i skiftet til Hard-dækket.

Derefter var strategien at holde sig fri af uheld og passe mest muligt på dækket. På omgang 46 gav strategien pote og Kevin Magnussen lykkedes med at overhale Alpha Tauris Yuki Tsunoda, der ellers havde et nyere sæt Hard-dæk på. Tsunoda lå på 10. pladsen.

Dette gav Kevin Magnussen årets første point til både sig selv og til Haas.

Steiner tror på teamet

Teamchefen, Günther Steiner, var også optimistisk efter løbet: "Første point denne sæson. Vi havde farten, men heldet var ikke med os, da nogle var i en bedre position efter safety car perioden. Men kørerne kæmpede hårdt, og vi fik ét point. Hele teamet præsterede fejlfrit hele weekenden; de holdt hovedet oppe, og alle fortsatte med at presse på. Det er dét, vi vil gøre hele sæsonen, og jeg glæder mig virkelig til at tage til Australien nu. Som jeg sagde efter Bahrain, vidste jeg ikke rigtig, hvor vi stod med bilen, men nu ved vi, hvor vi tror, vi er. Vi er med i kampen, og jeg synes faktisk, vi er i den gode ende - det hele falder på plads. Vi panikkede ikke efter Bahrain - nu er vi forsigtigt optimistiske."

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Silverstone ændrer sving 1 efter ulykke Går Monacos F1-grandprix i sort? »