Kvalifikationen bliver afgørende

Når Formel 1 feltet på søndag, skal afvikle det første Formel 1 Grand Prix i Holland, i 36 år, vil lørdagens kvalifikation få stor indflydelse på resultatet, ifølge hjemmebane-favoritten Max Verstappen.

Østrigs Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/9 2021 klokken 09:09

Zandvoort banen er meget anderledes end alle andre moderne Formel 1 baner. Den minder mere om Monaco, med snævre sving og få overhalingsmuligheder.

Det har fået Max Verstappen til at melde ud, at han godt kan forestille sig, at løbet bliver vundet allerede lørdag, når der køreres kvalifikation.

"Løbet bliver meget tæt og jeg er sikker på at vi kommer til at kæmpe hårdt for hver enkel placering," udtalte Verstappen på det officielle pressemøde inden løbet toradag.

"Det bliver svært at overhale, så kvalifikationen bliver super vigtig," tilføjede han.

Red Bull kommer til Zandvoort med en stærk tiltro til, at de har bilen og manden til at tage endnu en pole, men Mercedes har også meldt ud, at deres data viser, at de har en rigtig god bil til denne bane.

Fælles for alle er det dog, at ingen har kørt Formel 1 på den før, så alle skal lære banen at kende, inden de får sat bilen helt rigtigt op.

Vi må forvente, at der bliver kørt markant mere i træningerne, end det vi normalt har set.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton forlanger respekt Hollands GP: Løbsoptakt »