Newey tilbage på fuld tid

Adrian Newey, der nok er den bedste Formel 1 designer i historien, var på vej væk fra Formel 1, da de nye aerodynamiske regler kedede ham. Nu er han tilbage på fuld tid.

Adrian Newey . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/9 2016 klokken 09:09

Den nuværende Red Bull racer, er kun delvist udarbejdet af Adrian Newey og hans design team, men alligevel anses den for at være den bedste i Formel 1 feltet, kun motorens manglende performance gør, at det ikke er Red Bull der vinder det hele, men Mercedes.

Når Formel 1 feltet kommer til start igen i 2017, vil vi atter se nogle radikalt anderledes racere, hvor aerodynamisk greb skal formindskes og mekanisk greb forøges.

Men, der er ingen som Adrian Newey, der kan læse et reglement og få det meste ud af det. Derfor har han nu aftalt med Red Bull, at han igen arbejder på fuld tid.

Udfordringerne er, som altid med markante forandringer, store, hvilket har fået gnisten tilbage i Neweys øjne.

BMF1 fik bekræftet på Monza turen, at Newey er tilbage på arbejde og at Red Bull raceren i 2017 vil være et 100 % Newey design.

Så Newey fans kan glæde sig til 2017, hvor vi igen vil se en ægte Newey Red Bull racer.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes bekræfter: Dårlig start ikke Hamiltons sk Italiens GP: Weekenden i billeder »