Uro hos Ferrari

Udviklingen hos Ferrari virker meget ustabil, samtidig med at strategien på holdet, til tider virker kaotisk. Det begynder nu at påvirke de to kørere i sådan en grad, at der nu begynder at være en decideret intern uro, der let kan udvikle sig til en decideret krig.

Miamis GP . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/7 2023 klokken 09:07

I det ene løb ser det ud til, at Ferrari er på vej i den rigtige retning, for at falde helt igennem i det næste, hvilket ikke ligefrem får stemningen til at stige, på det pressede italienske hold.

Med ny chef, var det forventet at der ville være en del bølger i performance, hen over den første del af sæsonen, men at det fortsat er så skiftende som det er, kan kun tilskrives, at der fortsat ikke er styr på de interne poster endnu.

Det har nu fået en negativ påvirkning på kørerne, Charles Leclerc og Carlos Sainz Jr., der er begyndt at arbejde mod hinanden, frem for at arbejde sammen, for at løse holdets problemer.

Når det sker, begynder holdet at udvikle sig i den forkerte retning, hvorfor det er meget vigtigt for Fredric Vasseur at få stoppet dette og sikre sig, at de to kamphaner forstår hinanden og samarbejder.

Sainz har hele tiden stået i skyggen af Leclerc, men det er tydeligt at han ikke er tilfreds med dette og at han mener, at holdet ikke giver ham de samme mugligheder som de giver til Leclerc.

Senest kom det til udtryk under kvalifikationen til Englands Grand Prix, hvor Sainz overhalede Leclerc på deres udomgang, for at komme bedst muligt frem til start/mål, inden han kunne sætte en sidste tid i Q2, som han nemt kunne være røget ud af.

Efterfølgende udtalte Sainz, at det ikke var fair overfor ham, at han skulle give Leclerc pladsen tilbage, da han lå bedre end han selv gjorde.

Det har så fået Leclerc til at forlange endnu mere af holdet, samtidig med at han deler så lidt data som muligt, med Sainz' del af garagen.

Når holdets strateg samtidig kvitterer med at lave weekendens dårligste kald, bliver stemningen næppe bedre på holdet, der nu ser sig kæmpe med Williams midt i feltet, frem for Red Bull i front.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands Grand Prix; løbsresumé: Verstappen vinder BMF1.dk's Power Rating: Englands GP »