Vettel undgår straf for groft radiosprog

FIA har oplyst, at organisationen ikke vil tage yderligere disciplinære skridt i forhold til Sebastian Vettel, Ferrari, som havde en usædvanlig blomstrende radiokommunikation under Mexicos Grand Prix.

Sebastian Vettel . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/11 2016 klokken 10:11

En stor del af underholdningen under Mexicos Grand Prix bestod i at lytte til radiokommunikationen hos Ferrari og Sebastian Vettels i særdeleshed. Ingen gik ramt forbi, og alle fik et ord med på vejen fra den tyske eksverdensmester.

Det kan dog blive for meget – især når FIA’s race director Charlie Whiting fik det ret primitive udtryk F*** adresseret hele to gange. Dertil skal man lægge Vettels udfald mod Max Verstappen, Red Bull, i Sving 1, da hollænderen besluttede at slå græs og samtidig skære svinget i sin iver for at undgå rød front.

Far var ikke sur. Far var rasende, hvilket alverdens racingfans hurtigt blev klar over, da Vettel nedkaldte ondt over begge førnævnte, sagesløse personer (og her har vi udeladt alle de andre kørere, som, foruden fysiske overhalinger, også alle fik verbale af slagsen).

Hør nu efter Sebastian... det er sådan her du skal tale i radioen.
Copyright Ferrari Media


Et lidt for blomstrende ætersprog er som bekendt ikke tilladt i henhold til FIA’s reglement, hvilket betød, at den firedobbelte verdensmester stod til en gedigen straf. Men det undgår Vettel nu, idet han på eget initiativ har sendt FIA-præsidenten Jean Todt og Charlie Whiting en uforbeholden undskyldning. Tyskeren lover endvidere, at det aldrig vil ske igen.

Ydermere har den snakkesalige Ferrari-kører meddelt, at han vil kontakte Max Verstappen direkte og undskylde overfor teenageren, som i virkeligheden var det direkte mål for frustrationerne.

Herefter skriver FIA i sin officielle meddelelse: ”I lyset af denne oprigtige undskyldning og stærke commitment, har FIA, helt ekstraordinært, besluttet at der ikke tages yderligere disciplinære skridt imod Hr. Vettel foran FIA’s Internationale Tribunal.”

Radiokommunikationen i Formel 1 bliver aldrig det samme igen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ross Brawn: Jeg kommer tilbage Holdningen til afkørselsarealer skal ændres »