Williams: Det var en nem beslutning

Williams F1 Team har valgt Lance Stroll som deres andenkører til næste sæson og det var et nemt valg, hvis man spørger Claire Williams.

Claire Williams . Copyright Williams F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 10/11 2016 klokken 10:11

I sidste uge kom det frem, at det blev Lance Stroll, som skal afløse Felipe Massa og dermed have sædet ved siden af Valtteri Bottas hos Williams. Det er et kørervalg, som mange har ytret deres mening om, fordi de ikke rigtig har kunne forstå det. Med kørere som Kevin Magnussen, Felipe Nasr, Marcus Ericsson, Esteban Ocon og Pascal Wehrlein kan det nemlig være svært at se, hvorfor Williams har valgt den 18-årige canadier. Valget var dog ganske nemt, hvis man spørger teamchef Claire Williams.

Lance Stroll.
Copyright Williams F1


Hun mener nemlig at Lance Stroll har hele pakken, så det var nemt at vælge ham.

"Vi er et team som har store ambitioner og vi er det tredje bedste Formel 1-team rent historisk. Vi har også store ambitioner for fremtiden og derfor skal vi bruge en kører, som har et stort talent. Derfor er det spændende for os og Lance, at han nu skal køre for os, fordi han har gjort et rigtig godt stykke arbejde nede i Formel 3. Han har simpelthen alt, hvad vi leder efter, når vi kigger efter nye talenter," lyder det fra Claire Williams.

Jacques Villeneuve, Williams. Silverstone, England 1997
Ukendt Copyright


Lance Stroll har været udviklingskører for det britiske team i nogle sæsoner, så de ved om nogen hvad den unge mand står for. Det britiske team har i øvrigt gode traditioner med at sætte canadiske kørere i deres bil. I 1996 satte de en gut ved navn Jacques Villeneuve i deres bil, hvor han omgående hentede en andenplads i den samlede stilling efter sin holdkammerat Damon Hill. Året efter tog Villeneuve så et skridt op, idet han blev verdensmester for Williams. Det er ingen blevet siden, men hvem ved, måske er Lance Stroll den næste Williams-verdensmester.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Perez dropper sponsor Officielt: Ocon til Force India »