Bernie ser dobbelt

I hvert fald når det kommer til løb.

Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 21/11 2016 klokken 21:11

Bernie Ecclestone er som de fleste ved en mand, som nogen gange får nogle gode idéer. Nu har chefen for det hele så fået endnu en god ide, men denne gang kan det være den er lidt for god. Bernie synes nemlig det er for kedeligt med kun et løb på en weekend, så nu overvejer han om man skulle forsøge sig med to løb på en weekend.

Bernie Ecclestone og Christian Horner.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Ecclestone mener at, det vil være mere tilskuervenligt med to korte løb på omkring 40 minutter, i stedet for ét langt løb på halvanden til to timer.

"Folk er ikke så gode til at holde koncentrationen i så lang tid, så derfor er der en lang række sportsgrene, som gerne vil få deres sport til at tage kortere tid. Seertallene gik i vejret under løbet i Brasilien, men der var der jo også to pauser, som gjorde at flere folk kiggede med. Derfor er vi nødt til at kigge på løbsformatet og måske begynde på to løb af 40 minutter pr. weekend i stedet for det lange løb, som vi har nu," lyder det fra Bernie.

Feltet gør sig klar til genstarten.
Copyright Mercedes AMG


Idéen med de to løb på en weekend er noget man kender til fra andre løbsserier, både forskellige standardvogns-klasser men også nogle Formel-klasser. I verdensmesterskabet for standardvogne køres der blandt andet 2 løb, hvilket også gælder for eksempelvis GP2. I den tyske DTM-serie er man også gået over til to løb på en weekend, selvom de i mange år blot har kørt et løb.

Dermed kan man konstatere at det fungerer i andre serier, men det er absolut ikke sikkert det fungerer i Formel 1.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Minister: Vi forlænger ikke kontrakten Hvem er den bedste regnvejrskører? »