• Forside

Melbourne får sæsonåbningen i 2007

I hård konkurrence med andre lande lykkedes det endelig for Melbourne at genvinde Formel 1 sæsonåbningen for 2007, der i denne sæson ikke var mulig at gennemføre ’down under’ på grund af en større atletikbegivenhed samme tidspunkt.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/7 2006 klokken 11:07

Ifølge den australske avis ’Melbourne Age’ forlyder det, at Melbourne endelig har fået den attraktive sæsonåbner i sækken for 2007, men det var ikke uden sværdslag. Der har nemlig været forlydender fremme om, at dette års succes i Bahrain ville betyde, at araberne genvandt sæsonåbneren.

Når Melbourne ikke fik åbningsløbet i år, skyldes det, at løbet ville kollidere med Commonwealth Games, der er en stor atletikbegivenhed i Australien, men efter lange forhandlinger med F1’s chef Bernie Ecclestone, lykkedes det endelig for det australske Grand Prix’s chef, Ron Walker, at bugsere aftalen i hus.


Jenson Button, i Honda, runder et sving under Australians GP i 2006.

”I Paris i sidste uge var der hård konkurrence fra andre lande, for at få starten af Grand Prix sæsonen,” siger Walker til ’Melbourne Age’. ”Vi har bestemt ikke været passive, og med alt det vi har gang i, kan vi ikke bare sidde tilbagelænede og vente på en afgørelse.”

Selvom løbet også denne gang vil kollidere med en anden stor australsk sportsbegivenhed, nemlig verdensmesterskabet i svømning, mener Victorias turistminister John Pandazopoulos, at de to arrangementer sagtens kan køre sideløbende.

”Begge begivenheder kan fungere fint. Tårnspring har f.eks. ca. 3.000 billetter til salg. Det er en vigtig begivenhed, men den vil ikke få indflydelse på Grand Prix’et,” mener han.

Så er der lydproblemet. Vil det give problemer for svømmemesterskaberne? Ikke ifølge arrangørerne.

”Vi vil tale med svømmeorganisationen vedrørende dagens program. Det er nødvendigt at kigge på tiderne for, hvornår bilerne kører på banen samt hvilke andre støjgener og omstændigheder, der vil være,” slutter Pandazopoulos.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.