• Forside

Ny ballade over massedæmpere

Tidligere på ugen fremlagde FIA et forbud mod brugen af de såkaldte massedæmpere, da man foreskrev, at de udgjorde en sikkerhedsmæssig fare. Her til morgen tillod FIA’s egne stewarder anvendelsen af massedæmpere til weekendens løb.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/7 2006 klokken 13:07

Man må sige, at beslutningen om at tillade brugen af massedæmpere, er kommet som noget af en overraskelse, antageligt også for FIA.

FIA har nu trådt i karakter og har påkrævet et forbud, men da det er løbets stewarder der har afgørelsen lige nu, kan Renault og Ferrari vælge at stille til start med massedæmperne. Om det så er en fornuftig beslutning er mere diskutabelt.

Sidst der var en lignende sag, var sidste år, hvor Honda stillede til start med deres berygtede dobbelttank. Det betød at Honda efterfølgende blev diskvalificeret og fik startforbud i de efterfølgende løb.

Så det store spørgsmål er vel, om de hold der anvender systemet, mener at det giver en så stor fordel, at de er villige til at løbe den risiko, der forligger for at blive diskvalificeret, eller om de lytter til FIA.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER