• Forside

FIA skrider ind overfor Renault

Det støddæmpersystem, som Renault har udviklet og som Ferrari senere har adopteret, er blevet erkendt ulovlige af FIA, der derfor har forbudt de hold der anvender disse, at bruge dem, allerede fra det kommende løb i Tyskland.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/7 2006 klokken 10:07

FIA har brugt megen tid på at kikke konstruktionen efter, men er nu kommet frem til den beslutning, at systemet går imod de tekniske regulativer, som FIS har beskrevet om dette punkt.

Løsningen, som er fundet ulovlig, er egentlig ganske enkel. Det handler om en lille vægtklods, der er sat ind i bagfjederen, for at påfører støddæmperen en ekstra kraft, hvilket forhindrer vibrationer ved en bestemt frekvents og dermed forbedrer bilens greb og performance idet den skadelige vibration i stedet optages i det svingende lod.

Det der så gør, at FIA har fundet den ulovlig, er at den ikke er fastgjort og derved bevægelig hvilket er imod reglerne.

Ifølge FIAs tekniske regulativ punkt 3.15, skal alt være statisk og sat fast til bilens chassis.

Så er det bare et spørgsmål, om det vil have nogen indflydelse på Renaults og Ferrari's løb om en uge i Tyskland.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.