• Forside

Räikkönen var tilfreds

Dagens tyske Grand Prix bød ikke kun på en tur til podiet for den finske stjernekører. Løbet i dag blev også enden på de mange uheld, som har præget Kimi Räikkönens fem sidste besøg på Hockenheimring.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 30/7 2006 klokken 18:07

Kimi Räikkönen var tilfreds med at være kommet på podiet, mens holdkammeraten Pedro de la Rosa blev ramt af det uheld, der normalt rammer Kimi på denne bane.

Kimi Räikkönen sagde efter turen til podiet, at

”At komme på podiet var det bedste resultat vi kunne have opnået i dag, da vi havde flere problemer. Jeg blev forsinket under mit første pit stop på grund af en defekt hjulmøtrik; jeg blistrede mit andet sæt dæk, og der var et mindre problem med hydraulikken, hvilket gjorde at Jenson kunne komme foran efter det første pit stop.”

”Men ingen af disse ting fik den store indflydelse, da vi var i stand til at hente en masse tid i den sidste del af løbet, hvor vi var meget stærke. Resultatet i dag viser, at vi har forbedret bilen, og vi kan forhåbentlig gøre det bedre i det næste løb.”


Kimi Räikkönen under løbet i Tyskland 2006

Pedro de la Rosas løb sluttede hurtigt.

”Det var en skam at mit løb sluttede så hurtigt. Specielt efter den gode start hvor jeg tog to placeringer. Bilen føltes hurtig og var nem at køre. Jeg var ved at indhente Renaultbilerne, da jeg mistede al power og stoppe på grund af en defekt brændstofpumpe. Selv om jeg er skuffet, så sker disse ting og jeg ser nu frem til det næste løb i Ungarn, hvor vi håber at kunne vise vores fremgang.”

Ron Dennis vaklede mellem tilfredshed og skuffelse.

”Et formidabelt løb af Kimi og jeg er meget tilfreds med holdet for vores evne til at ændre på strategien, og dette spillede ind på vores podieplacering. Undskyld til Pedro fordi hans stop i løbet var resultatet af en fejl på en mekanisk brændstofpumpe. Det er svært at være tilfreds med resultatet, men det var det bedste vi kunne håbe på under disse omstændigheder. Vi ser nu frem til det næste løb, hvor vi håber vores fremgang vil fortsætte.”


Kimi Räikkönen besætter tredjepladsen i Tyskland 2006