Medierne er skyld i robot kørere

Det mener Lotus' teamchef, Federico Gastaldi, i hvert fald.

Lotus teamchef Frederico Gastaldi . Copyright Lotus F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 17/7 2015 klokken 22:07

Forleden dag kunne du her på siden læse, at den tidligere verdensmester Emerson Fittipaldi kaldte nutidens kørere for robotter. Det gjorde han, fordi de efter hans mening ikke er sig selv over for medierne. Kørerne er ifølge Fittipaldi styret af deres teams og sponsorer.

Emerson Fittipaldi med sit barnebarn Pietro
Copyright McLaren Media


Nu svarer Lotus teamet igen. Lotus' teamchef, Federico Gastaldi, mener nemlig, at det er forkert at give holdene skylden for denne udvikling. Gastaldi mener snarere, at det er mediernes skyld.

”Jeg kan godt forstå, hvad Emerson mener, men det er ikke holdenes skyld, at kørerne ikke siger deres mening. Kørerne må sige det, de vil, tiden er bare en anden, end da Emerson selv kørte. Hvis du siger noget i dag, der bare er lidt uden for normalen, så bliver det misfortolket med det samme. Jeg tror, at der er mange kørere, der holder deres mund, fordi de ikke gider alt den ballade, det kan medføre. Kørerne vil køre race og ikke bruge flere timer på at diskutere deres holdninger til vejret og Kim Kardashian,” siger Gastaldi.

Romain Grosjean
Copyright Lotus F1


Gastaldi kan selvfølgelig have ret i denne pointe, og så alligevel. For opmærksomheden på kørerne hører med til sporten. Hvis man bare vil køre race, men gerne vil undgå opmærksomhed fra medier og fans, så er Formel 1 nok ikke det rigtige sted at være. Ikke som tingene er lige nu, i hvert fald.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Arrangør: Russisk GP ikke i fare R.I.P Jules Bianchi »