Alonso: Giv os frit dækvalg

Fernando Alonso og Maurizio Arrivabene vil have frit valg, når det kommer til dæk.

Ungarns GP 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 11/8 2015 klokken 19:08

Her i sommerpausen går Fernando Alonso og filosoferer over, hvordan man kan gøre sporten mere underholdende. En af de ting, som spanieren mener kunne hjælpe, er at gøre dækvalget mere frit.

Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Alonso mener nemlig, at det ville få kørerne til at turde tage flere chancer, hvis de selv kunne vælge, hvilket dæk de vil køre på.

”Jeg tænker, at det kunne være smart, hvis vi nu havde 20 af hver slags dæk til en hel sæson, som vi så selv kunne vælge, hvornår vi ville benytte. Så kan man tage chancer ved at bruge en andet type dæk end ens konkurrenter, hvis man skal køre på en bane, hvor man ved, at man ikke kan følge med,” siger Alonso.

Fernando Alonso
Copyright McLaren


Den tidligere spanske verdensmester er da heller ikke den eneste, der har de tanker. Ferraris teamchef, Maurizio Arrivabene, bakker ham op.
”Jeg går og drømmer om den dag, hvor teamene selv vælger dækkene. Det ville gøre det hele mere interessant,” siger Arrivabene.

Maurizio Arrivabene
Copyright Ferrari Media


Spændende tanker de to går med. Man kunne da håbe, de fik flere med på ideen, så teamene i fællesskab kan få overbevist Formel 1 ledelsen og FIA om, at det er den rigtige vej at gå.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« ”Det er mediernes skyld!” Verstappen vil have mere lyd »