• Forside

Mark Webber foreløbig arbejdsløs i 2007

Mark Webber står dags dato uden arbejde næste år. Ikke at vi her på BMF1 er i tvivl om, at den hurtige australier nok skal få et nyt sæde at køre til næste år, men spørgsmålet er mere hvor?

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/8 2006 klokken 13:08

I går skulle Williams teamet indløse den option de havde på Mark Webber for 2007, hvis de ønskede at beholde ham til næste år. Som du nok kan læse, så blev optionen ikke indløst, og det kan man lægge en masse i eller man kan lade være.

Den manglende indløsning af optionen betyder ikke, at Mark Webber ikke er Williams kører til næste år. Tværtimod. Selv om Mark Webber tidligere har været sat i forbindelse med Renault og Toyota, så vil denne skribent godt spå, at Mark Webber i 2007 sidder i en Toyota.


Kører Mark Webber stadig for Williams i 2007?

Altså en Williams-Toyota. Havde Williams indløst optionen på Mark Webber, så havde de skulle betale den løn, som oprindelig blev aftalt med Mark Webber, da holdet havde BMW støtte. Nu er Mark Webber en fri mand, og derfor kan man presse ham på lønnen. Noget som Williams teamet altid har været gode til, og Mark Webber har under det tyske Grand Prix udtalt til flere journalister, at han forventer en lønnedgang i 2007.

Noget som han er villig til at tage imod for der er ikke så mange andre sæder ledige, som er værd at køre i, hvis man gerne vil frem i verden. Godt nok er der Renault sædet, men Mark Webber har i et interview i denne weekend sagt, at:

”Hvis det står mellem Kimi og Webber, så vil Renault vælge Kimi. Det er der ingen tvivl om. Sådan er livet desværre.”


Eller sidder han måske i denne bil?

På trods af et mindre budget, så er Williams teamet nok ikke det dårligste team at køre for. Chassiset er et af de mere letkørte og specielt den ustabile Cosworth har kostet holdet en del point i år.

Men som tingene ser ud i dag, så står Mark Webber uden arbejde i 2007. Så længe det varer.