Ingen straf til Bottas

Til alt held for Valtteri Bottas blev han ikke personligt idømt en straf for en såkaldt ”unsafe release” under gårsdagens kvalifikation til Singapores Grand Prix. Til gengæld har teamet modtaget en bødestraf.

Englands GP 2015 . Copyright Williams F1 Team

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/9 2015 klokken 12:09

Williams F1-team er blevet idømt en bøde på € 2.000 for en såkaldt ”unsafe release”, da de slap den ene af deres kørere, Valtteri Bottas, ud af garagen under gårsdagens kvalifikation til Singapores Grand Prix. Dermed slap køreren for en straf, som han i bund og grund også var helt uskyldig i.

Episoden opstod i de døende minutter af Q3, da bilerne strømmede ud til deres sidste forsøg på at sætte en tid. Bottas blev i det øjeblik sendt ud ganske få meter foran næsen Daniel Ricciardo, der netop var ved at passere Williams’ garage i sin Red Bull-racer.

"Det er opfattelsen, at frigivelsen af bilen var usikker, idet bil nr. tre allerede var blevet sendt afsted og hurtigt nærmede sig," hedder det i en erklæring fra løbets stewards. "Under høringen erkendte teammanageren (fra Williams, red.), at det var "for tæt". Det faktum, at bil nr. 3 ikke behøvede at foretage undvigemanøvre, mildner straffen."

Valtteri Bottas
Copyright Williams F1 Team


Efterfølgende udtalte Ricciardo, at Williams-bilens placering foran ham havde indvirkning på opvarmningen af hans dæk, men australieren nægtede, at give nogen skylden for, at hans tid ikke blev forbedret.

"Det var ikke Valtteris skyld overhovedet," sagde Ricciardo. "Det var mønstret, den måde, vi kom ud på, der var meget var tæt.”

"Det er altid nemmere at have sin egen ud-omgang og selv styre farten. Jeg ved ikke, hvor meget bilen foran vil bakke af eller køre. Det forklarer formentlig, hvorfor mine dæk var bedre i slutningen af ​​omgangen i forhold til begyndelsen.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvem er Alexander Rossi? Singapores GP: Løbet LIVE. Vettel tager sejren »