• Forside

Ross Brawn stopper hos Ferrari

En æra i Formel 1 er forbi. Ferraris tekniske direktør Ross Brawn vil, ifølge kilder tæt på teamet, træde tilbage med udgangen af indeværende sæson. Et uforligneligt samarbejde imellem to af motorsportens hovedpersoner er dermed historie.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/8 2006 klokken 11:08

Ifølge Autosport har den 51-årige tekniske direktør hos Ferrari, Ross Brawn, besluttet at tage et ’sabbatsår’, og briten skulle efter sigende endnu ikke have planer om hvornår han i givet fald vil vende tilbage til teamet – om overhovedet.

Det britiske dagblad ’Guardian’ mener derimod, at Brawn stopper permanent, hvilket de kæder sammen med at Jean Todt, efter sigende, ligeledes skulle trække sig ved udgangen af denne sæson.

Brawns sabbatsår betyder afslutningen på hele ti sæsoner hos Scuderia Ferrari samt, ikke mindst, hele 15 års samarbejde med den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher, på nær én sæson. De to begyndte samarbejdet i 1991, da Schumacher kom til Benetton.


Michael Schumacher og Ross Brown. Stopper de to samtidigt?

Mange mener, at Ross Brawns beslutning uundgåeligt vil få konsekvenser andre steder i teamet. Ikke mindst i forhold til Michael Schumacher. Alle tyskerens verdensmesterskaber blev halet i land med Brawn bag roret, og de to er kendt for at have et uforligneligt samarbejde og venskab. Resultaterne taler i øvrigt sit eget tydelige sprog.

Den italienske avis ’Gazezetta dello Sport’, der sædvanligvis anses for at have meget tætte bånd til Ferrari, skrev derimod i onsdags, at det er ”helt sikkert”, at Schumacher trækker sig ved udgangen af 2007-sæsonen.

Men hvad siger Ferraris ledelse om Brawns beslutning? Det forventelige: ”Dette er blot en af utallige spekulationer i forbindelse med vores teams fremtid,” udtaler teamet ifølge Autosport. ”Vi kan kun endnu engang understrege, at teamets fremtidige struktur vil blive annonceret ved afslutningen af denne sæson.”

Uanset hvad Ferrari inden da måtte erklære, fastholder kilderne dog, at de er ”100% sikre” på, at Brawn tager en pause efter denne sæson.

Men hvad så med Michael Schumachers fremtid i F1? De tætte bånd imellem Ross Brawn og tyskeren kan være det, som får Schumacher til at trække sig tilbage. Flere kilder mener dog, at ex-mesteren fortsætter en sæson mere – måske i det som vil blive et ’dream team’: Som teamkammerat med Kimi Räikkönen.

Ross Brawn kæder på sin side ikke sin fremtid sammen med, om Michael Schumacher fortsætter eller ej. I et interview tidligere på sæsonen udtalte briten til Autosport:

”Jeg har mange gode venner og kollegaer hos Ferrari, og Michael er en af dem. Selvfølgelig vil jeg blive skuffet, når den dag kommer, hvor han ikke ønsker at fortsætte. En æra vil være forbi, men Ferrari er meget større end det.”

”Der er stadig nogle samtaler som mangler at finde sted (imellem Brawn og Ferrari, red.), og de vil foregå i løbet af sommeren. Enhver person, som er i en ansvarsfuld stilling i et team de holder af, som Ferrari, vil altid gøre hvad de kan for at gøre alt klart til deres efterfølgere.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.