• Forside

1.Frie – Räikkönen hurtigst

Den første frie træning på Hungaroring er forbi. Banen er 4.381 meter lang og ligger cirka 20 kilometer uden for Budapest. Den blev bygget i 1985 og åbnigsløbet var 10. august 1986. Dette var en sensation i det jerntæppet stadig hang intakt ned igennem Europa. Den frie træning blev vundet Kimi Räikkönen efterfulgt af Anthony Davidson og Michael Schumacher.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 4/8 2006 klokken 11:08

Banen er fuld af sving, hvilket betyder at en høj downforce er påkrævet. Der er som regel meget varmt og dette har i den seneste tid vist sig at være en fordel for Bridgestone. Desuden sander den ofte til hvilket gør den glat.

Den pilot der plejer at dominerer de frie træninger, Robert Kubica, er denne gang ikke med idet Jacques Villeneuve har klaget over hovedpine siden sin afkørsel på Hockenheim, og den sædvanlige fredagspilot får derfor en chance for at bevise hvad han kan.

Der er overskyet på banen og der er ikke så varmt som normalt. Luften er nede på 18 grader medens asfalten er på 24 grader. Det er vindstille og luftfugtigheden er på 82 %.

De første piloter der sætter tider er Anthony Davidson og Alexander Wurz. Den bedste Pole på banen er 1:19.146 medens den hhurtigste omgang under et løb er på 1:19.071.

Den bedste tid efter 10 minutter er på 1'26,195 og sat af Anthony Davidson. Der har stadig kun været 8 piloter på banen blandt andet Kimi Räikkönen.

Der sker stadig ikke så meget og efter 20 minutter er den bedste tid stadig den samme.

Efter en halv timer er situationen at der kun har været 11 biler på banen, af disse har fem sat en tid. Den bedste er af Anthony Davidson og er på 1'23,684.

Som den første af VM favoritterne og den anden af toppiloterne, kommer Fernando Alonso på banen efter 36 minutter. Det bliver dog kun til en installationsrunde og han kører straks tilbage i pitten

Efter 40 minutter er den bedste tid stadig 1'23,684 sat af Anthony Davidson. Der er stadig kun fem piloter der har sat en tid men der har nu været 16 piloter på banen.

Her hvor der mangler 10 minutter er den bedste tid 1'22,941 og sat af Alexander Wurz. Det har indtil nu været en meget kedelig fri træning.

I løbet af de sidste ti minutter kom der lidt mere gang i forretningen. Og vi fik således også Michael Schumacher og Giancarlo Fisichella på banen. Træningen ender dog med at fem biler slet ikke kommer på banen, herunder Felipe Massa og de to BMW Sauber piloter, og yderligere fire sætter ingen tid blandt andet de to Renaulter og David Coulthard.

Bedste tid blev sat af Kimi Räikkönen med tiden 1'21,624 efter fulgt af Anthony Davidson, Michael Schumacher, Pedro De La Rosa og Alexander Wurz.


Red Bull har traditionen tro allerede startet festlighederne. Her ses en Scuderia Toro Rosso og Peter Besenyei der flyver i en Red Bull Air Race ved en beguvenhed torsdag i den historiske del af Budapest.



Optakt
Vil du vide mere om Hungaroring så tag et kig på vores omfattende optakt, der går i dybden med den aktuelle situation, teknik, banen og dens historie.

TV-tider:
Du kan tjekke TV tiderne i vores sædvanlige oversigt, der nu er blevet mere menneskelige efter formel cirkuset er vendt tilbage til Europa

SMS
Har du ikke mulighed for at se kvalifikationen eller løbet, kan du få tilsendt de første ti placerede via vores SMS -service. Vi er de eneste i Danmark der tilbyder SMS med kvalifikationens- og løbsresultatet. Tjek derfor hvordan du tilmelder dig.


Ferrari garagen torsdag i Ungarn 2006