Alonso mister sit russiske point

Fernando Alonso var ”glad” for at have sikret sig et enkelt point i Rusland, men glæden var kort. En straf efter løbet sendte ham en plads tilbage!

Billeder fra Japan 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/10 2015 klokken 10:10

McLaren kom ikke til Rusland med de helt store forventninger, så da begge kørere formåede at få deres racer inden for top 10, var det næsten som en sejr for det hårdt prøvede hold.

Men glæden varede kort, da løbets stewards efter løbet tildelte Fernando Alonso en straf på 5 sekunder for at overskride banegrænsen.

I store dele af løbet valgte Alonso at bruge en del af afkørselsområdet omkring banen som bane for at holde så højt et tempo gennem svingene som muligt, i et forsøg på at kompensere for Honda motorens manglende kræfter.

Under løbet modtog Alonso advarsler om, at det skulle han stoppe med, hvilket spanieren blot valgte at se stort på.

Derfor kan straffen ikke være kommet som den helt store overraskelse, men det er da ærgerligt for den hårdt prøvede spanier, der har det svært med modgang.

Straffen betød, at Max Verstappen rykkede op som nummer 10 og dermed sikrede sig det sidste point i det russiske Grand Prix.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ruslands GP: Dagen derpå Ruslands GP: Hot og Not »