Ruslands GP: Hot og Not

Ruslands Grand Prix blev afviklet i søndags, og som sædvanlig her på Bil Magasinet Formel 1 vælger vi vores Hot og Not Top 3. Som altid er den farvet af skribentens syn på weekenden, men giv gerne din mening til kende.

Ruslands GP 2015 . Copyright Pirelli

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/10 2015 klokken 12:10

Lewis Hamilton efter sejren
Copyright Mercedes AMG


Lewis Hamilton vandt og overgik dermed Ayrton Senna, da han scorede sin sejr nummer 42. En sejr, som blev kørt hjem uden de store problemer. Mercedes er så overlegne, at det slet ikke berettiger til en plads i Hot-listen. End ikke Nico Rosbergs defekt kan ændre på dette.

Sergio Perez på podiet
Copyright Sahara Force India


Vi starter med løbets Hot Top 3:

1. Sergio Perez – Han er ofte overset, og han står også under Nico Hülkenberg i manges øjne, men alligevel er det ham, som leverer de bedste resultater hos Force India. En podieplads sidste år i Bahrain og endnu en podieplads i år i Rusland. Det var den samme type præstationer hos Sauber, der fik McLaren til at hente mexicaneren til teamet i 2013.

Carlos Sainz
Copyright Red Bull Photofiles


2. Carlos Sainz – Med to kørere, som giver alt hvad de har i sig, så fortjener Toro Rosso en plads på min Hot-liste. Der er dog kun plads til en. Carlos Sainz gik fra sygesengen efter lørdagens crash til start i løbet, og havde det ikke været for tekniske problemer, så havde han scoret point i Sochi.

Kimi Raikkonen
Copyright Ferrari Media


3. Kimi Räikkönen – Jeg vaklede mellem Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen. Sebastian fortjente pladsen, men jeg giver den alligevel til Kimi for at kæmpe for den sidste podieplacering. At det gik galt i Sving 4 gør ikke Kimi til skurk, men heller ikke den helt, han var blevet kåret til, hvis han havde taget den sidste podieplads.

Så kommer vi til Not Top 3, og jeg synes faktisk, den var svær. At smide McLaren på er oplagt, men omvendt er det ikke en overraskelse, at de ikke kan blande sig med de store. At de scorede point begge to var flot, omend Alonsos point kun varede ved i et par timer.

Maurizio Arrivabene havde ikke styr på strategien.
Copyright Ferrari Media


1. Ferrari – De havde en gylden mulighed for at køre alternative strategier, da sikkerhedsbilen kom på banen midt i løbet. De greb ikke muligheden, selv om de ikke havde noget at tabe men alt at vinde. Konstruktørmesterskabet var så godt som afgjort til Mercedes’ fordel, og der er et godt stykke ned til 3. pladsen, når Mercedes snupper de store point.

Nico Hulkenberg
Copyright Sahara Force India


2. Nico Hülkenberg – Hulken har været en af mine favoritkørere i mange år. Faktisk helt tilbage til den gang, han kørte A1GP for Team Germany, så det gør ondt at give ham en plads på den negative liste, men de store resultater lader vente på sig. Heller ikke i Sochi, hvor han udgik på første omgang, og det på grund af et spin som han selv var skyld i, så tyskeren har ikke nogen mulighed for at gemme sig bag en påkørsel fra en anden kører. Der tales altid godt om Nico, men han får ikke det ud af tingene, som talentet berettiger til. Holdkammeraten får til gengæld mere ud af det end forventet.

Fernando Alonsos 250. gp
Copyright Pirelli


3. Fernando Alonso – Fernando kørte i Rusland sit løb nummer 250, men det kunne ikke ses denne weekend. Jenson Button dominerede spanieren, og at blive ved med at overskride banens grænse, selv efter det er blevet påpeget af FIA, at det vil medføre en straf, er ikke spanieren værdig.

Weekendens citat kommer dog fra Fernando Alonso, da han efter en teamradio får at vide, at han kommer til at kæmpe med Felipe Massa resten af løbet.

”I love your sense of humour.”
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso mister sit russiske point Pirelli afslører dæk til de sidste fire løb »