• Forside

Startgridden til Ungarns Grand Prix - Opdateret

Med straffe til tre af topkørerne ser startgridden til Ungarns Grand Prix ikke ud som noget nogen kunne have gisnet om fredag morgen. Til gengæld indbyder startrækkefølgen til et spændende løb.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 5/8 2006 klokken 16:08

Kvalifikationen til Ungarns Grand Prix er overstået, og det er tid til at kigge på, hvordan startgridden til løbet kommer til at se ud. Jenson Button (Honda) og Christijan Albers (Midland) har begge skiftet motor, og de bliver derfor rykket ti pladser tilbage på gridden.

Jenson Buttons motorskifte kom efter, at motoren gav op under træningen lørdag formiddag. Derimod stod det allerede klart i går, at Albers måtte imødese en straf for at bytte motor.

Desuden er Scott Speed blevet straffet for at have generet en anden kører. Det har kostet ham sine tre bedste kvalifikationstider, hvorved han rykker fra en enkelt placering ned fra 19. til 20. pladsen.

Kigger man ned gennem gridden, så er det værd at bemærke, at det lykkedes den nye mand hos BMW, Robert Kubica, at komme blandt de ti sidste og dermed slå sin holdkammerat Nick Heidfeld, der sluttede på 11. pladsen i kvalifikationen men som på grund af Buttons uheld rykker op på 10. startposition.

Nummer et, to og seks fra den anden udskilning i dag (hvis man kigger på tiderne inden Michael Schumacher (Ferrari) og Fernando Alonso (Renault) blev idømt deres straffe på to sekunder til hver), ender med at starte fra henholdsvis 11., 14, og 15. pladsen, hvilket indbyder til en forrygende kamp for dem om at komme op gennem feltet.

Man skal i øvrigt være opmærksom på, at banen i Budapest er utrolig beskidt uden for ideal sporet. Det er derfor en stor fordel at starte i den venstre side af banen.