• Forside

Renault blæser til angreb

Det blev til en på papiret beskeden kvalifikation for Renault, der kommer til at starte fra syvende og 15. position, når de røde lamper slukkes søndag eftermiddag.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 5/8 2006 klokken 20:08

Ikke siden USA's Grand Prix 2004 er Renault gået ind til et løb med et samlet set så dårligt udgangspunkt som til Ungarns Grand Prix i morgen. Det var dog ikke udelukkende på grund af dårlig kørsel, at resultatet blev som det blev.

Forsvarende verdensmester Fernando Alonso blev nemlig idømt to sekunders straf på alle kvalifikationstider. Dermed var det helt nytteløst med hensyn til videre deltagelse, at han satte den næsthurtigste tid i den anden udelukkelsesrunde. I stedet endte han på en femtendeplads, mens Giancarlo Fisichella sluttede på ottendepladsen, men bliver rykket frem til syvende startposition, idet Jenson Button (Honda) har måttet skifte motor og derfor bliver rykket ti pladser tilbage.

Renault forudsiger da også et begivenhedsrigt løb, og de lover at blæse til angreb i morgen. Samtidig antyder de, at Fisichella kvalificerede sig med meget brændstof ombord, så han måske kan hente noget på taktikken.


Det skal helst gå rystende hurtigt for Renault i løbet.

Her følger nogle af reaktionerne fra Renault efter kvalifikationen:

Giancarlo Fisichella (8. plads, 1:20.924 - starter som 7'er):

"Vi sagde i går, at mængden af vejgreb var meget lav ude på banen, og med de kølige temperature fortsættende i dag, havde det ikke ændret sig ret meget. Bilens balance med nye dæk var lidt anderledes i kvalifikationen sammenlignet med træningen, og jeg kæmpede med dårligt vejgreb, men det føltes meget bedre, da vi fik noget brændstof ombord i den afsluttende brændstofafbrændingsdel af sessionen.

Med hensyn til mine hurtige omgange i den tredje kvalifikation, så kørte jeg én solid omgang, hvorefter jeg lavede nogle fejl på den anden, så jeg ikke kunne forbedre min tid. Men jeg er på den rene side af banen til starten og er meget optimistisk med hensyn til i morgen – meget mere end i de sidste løb. Bilen bliver bedre og bedre for hver omgang, vi kører i denne weekend, så jeg forventer et sjovt løb."


Fernando Alonso er besluttet på at kæmpe i morgen.

Fernando Alonso (15. plads, 1:19.364)

"Det var en virkelig usædvanlig kvalifikation for mig, men alt gik godt. Det er en skam at have mistet positioner på grund af straffen, men nu er det tid til at stoppe med at snakke om det og se frem mod at få mest ud af løbet. Det har ikke ændret noget for med, bortset fra startpositionen, men med også Michael (Schumacher, red.) straffet, så har vi ikke mistet så meget.

Vi ved, Renaulten fungerer godt med Michelin-dækkene, fordi jeg var i stand til at sætte konkurrencedygtige tider, og jeg tror, det vil være endnu bedre i morgen.

Ingen havde rigtig lavet nogle lange kørsler overhovedet i denne weekend, så det vil blive en lærende oplevelse for os alle i løbet. Jeg har følelsen, at vi vil være ganske stærke takke været dækstabiliteten, så lad os holde fingrene krydset, forblive positive og fokuserede og se, hvad løbet bringer."