• Forside

Jubilæumspole til Räikkönen

Kimi Räikkönen fik den bedst tænkelige start på sit Grand Prix nummer 100 ved at sætte den hurtigste tid i den sidste afdeling af dagens kvalifikation. Samtidig bliver det 10. gang i karrieren, at han skal starte fra pole.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 5/8 2006 klokken 20:08

Ikke nok med at Kimi Räikkönen starter forrest ved Ungarns Grand Prix. Pedro de la Rosa starter fra fjerdepladsen (efter at Jenson Button er blevet straffet med ti pladser), hvilket er hans bedste startposition i sin Formel 1-karriere. Dermed har McLaren opnået deres bedste samlede udgangspunkt siden Belgiens Grand Prix sidste år.

Her følger nogle af reaktionerne fra McLaren-lejren:

Kimi Räikkönen (Pole, 1:19.599)

"Det var en virkelig god kvalifikation og at komme ud med pole position er virkelig stort. Bilen har været hurtig hele weekenden, og jeg var overbevidst om, at vi havde gjort et fortræffelig valg med vores Michelin-dæk.

Jeg tror, vi har en meget stærk bil til i morgen, og jeg glæder mig til løbet, hvor vi har alle chancer for at vinde. Arbejdet vi har udført under test har virkelig gjort en forskel og forbedret vores pakke over de sidste to weekender."


Super pole af Räikkönen

Pedro de la Rosa (5. plads, 1:20.117 - starter som 4'er):

"Jeg er meget tilfreds med resultatet, da det generelt var en god kvalifikation. Det var meget tæt, men vi har en meget god bil til løbet, og jeg har tiltro til vores valg af Michelin-dæk til i morgen.

Vi valgte dækkene, som vi forventede ville fungere bedst i løbet, og derfor er jeg ganske overrasket over, at vi er så langt fremme. Vores største styrke i morgen vil være holdbarheden af dækkene, så jeg glæder mig til et meget konkurrencedygtigt løb."


Pedro De La Rosa tangerede sit bedste kvalifikationsresultat og starter for første gang i karrieren i anden række.