• Forside

Ferrari forudser hårdt løb

Det blev til en andenplads til Felipe Massa i dagens kvalifikation. Derudover så er de to bedste nyheder for Ferrari, at Michael Schumacher starter fra det rene spor, og at Fernando Alonso også blev straffet og starter efter Schumacher.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 5/8 2006 klokken 22:08

Det vil være synd at sige, at kvalifikationen udviklede sig, som Ferrari havde drømt om i nat. Med straffen til Michael Schumacher for at overhale i forbindelse med en situation med rødt flag i formiddagens træning satte effektivt ham ud af kampen om topplaceringerne, mens Felipe Massa i de allersidste sidste sekunder gik glip af sin første pole.

Ferrari prøver i stedet at finde trøst i, at deres pakke har vist sig meget hurtig, blandt andet lykkedes det Schumacher i anden udelukkelsesrunde at sætte den formidable tid 1:18.875, hvilket er mere end en tiendedel under den hurtigste pole tid sat på Hungaroring.

Den tekniske direktør Ross Brawn udtaler nu, at man vil gå i tænkeboks for at finde den bedste strategi til løbet i morgen. Om straffen til Schumacher udtaler både teamchef Jean Todt og Brawn, at man vil lade omverdenen dømme, og straffen var rimelig.


Felipe Massa under fredagens træning

Her følger kørernes reaktioner:

Felipe Massa (2. plads, 1:19.886):

"Det var en god kvalifikation, og det er altid vigtigt at starte fra den forreste række. Måske jeg kunne have været på pole, men jeg havde en smule trafik fra det øjeblik, jeg kom ud af pitlanen på min udomgang til min anden hurtige omgang.

Det betød , at mine dæk ikke var oppe i temperatur, specielt kommende ind i det første sving (hvor Massa blokerede hjulene, red.). Bortset fra det er jeg tilfreds med den pakke, jeg har.

Vi har arbejdet godt gennem de to sidste dage, fintune bilen og prøve at få mest muligt ud af Bridstone-dækkene. Jeg tror at selv med gamle dæk, vil jeg være i stand til at holde en god fart, og jeg vil være derude for at opnå det bedst mulige resultate."


Michael Schumacher i går fredag

Michael Schumacher (12. plads, 1:18.875 – starter som 11'er):

"Jeg foretrækker ikke at gå ind i lange forklaringer om, hvad der skete denne morgen. Alle kan danne sig sin egen mening ved at se på optagelsen. Jeg vil hellere bare koncentrere mig om at forberede mig til morgendagens løb så godt som muligt i disse beklagelige omstændigheder.

11. pladsen var det bedste, jeg kunne håbe på taget straffen tildelt mig af stewardsene i betragtning. I det mindste starter jeg fra den rene side af banen. Jeg håber at få en god start i morgen og rykke nogle pladser frem, og jeg vil prøve at gøre det bedste i morgen."


Nigel Mansell vandt en fantastisk sejr for Ferrari på Hungaroring i 1989, hvor han startede fra 12. pladsen. I morgen bliver Schumacher stillet på en lignende opgave.