• Forside

Honda viser god fart

Med tredje- og fjerdebedste tid i den afgørende del af kvalifikationen viste Rubens Barrichello og Jenson Button, at Honda er på rette vej. Desværre for Button, så har han måttet skifte motor og starter derfor som nummer 14.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 5/8 2006 klokken 22:08

Honda fortsatte i dag de gode takter fra Tysklands Grand Prix, og havde det ikke været for et motorsammenbrud i Jenson Buttons bil i formiddagens træning, så ville det have blevet til en ren Honda anden række.

Nu kommer Button i stedet til at starte fra en 14. plads, hvorfra han har udsigt til et svært løb. Til gengæld begynder Rubens Barrichello fra tredje position, hvilket er en tangering af sit bedste kvalifikationsresultat fra Spaniens Grand Prix.


Jenson Button er endnu en kører, der kommer på hårdt arbejde i løbet.

Her følger kørernes reaktion på kvalifikationen:

Jenson Button (4. plads, 1:20.092 – starter fra 14. pladsen):

"Vi satte en meget stærk præstation ind i dag i kvalifikationen. Bilen fungerede godt, og farten har udviklet sig gennem hele weekenden. Jeg startede mit sidste forsøg med overbevisning om, at jeg kunne komme op i top tre. Så låste jeg bremserne i det første sving og tabte fire tiendedele i forhold til min bedste første sektor, men jeg var stadig i stand til at komme tilbage og blive fire.

Det er meget frustrerende, at jeg kommer til at starte fra 14. pladsen på gridden, på grund af motorfejlen i formiddags, specielt da bilen virker til at være god. Det er en svær bane at overhale på, men jeg vil gå ud, nyde løbet og se, hvad jeg kan gøre."


Rubens Barrichello har grund til at være glad for dagens resultat.

Rubens Barrichello (3. plads, 1:20.085):

"Jeg er meget tilfreds med vores resultat i dag. Det var en stor ting at slutte på tredjepladsen, og det er også vigtigt at starte fra den rene side af gridden. Hele Honda-holdet har gjort en kæmpe indsats i de sidste uger for at vende vores præstationer rundt, og det arbejde og den fremgang begynder at vise sig nu.

Bilen er konkurrencedygtig, vi ser ud til at være konstante med løbsfarten og køredueligheden bliver bedre. Jeg tror også , vi har gjort et godt valg med hensyn til vores dæk, så det hele ser godt ud. Jeg håber på et stort løb i morgen, det er så sandelig årets bedste chance for et godt resultat.