• Forside

Opvarmning - Det har regnet!

Vi begynder at varme op til Ungarns Grand Prix med diverse nyheder fra Formel 1 verdenen. Denne nyhed vil blive opdateret løbende, blandt andet med den endelige Grid når den offentliggøres af FIA cirka en time før løbet. Så du har mulighed for at følge med i opdateringerne har vi sat et nummer efter titlen. Løbet bringer vi LIVE og dette gøres i en separat nyhed.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 6/8 2006 klokken 11:08

Løbet foregår på den 4.381 meter lange Hungaroring. Løbet vil foregå over 70 omgange og er såldes 306.633 kilometer langt og starter klokken 14:00 dansk tid. Banen er meget snørklet og forholdet imellem den tid speederen er i bund og hvor løbets længde er det næste mindste i hele sæsonen kun overgået af Monaco.

Banen har det med at sande til og bliver meget glat og dette giver et dårligt greb der kan føre til understyring. På grund af den lave hastighed er bilerne opsat til at have en høj downforce. Det plejer at være meget varmt på Hungaroring, men da dette langt fra er tilfældet i år, kan det have haft betydning for holdenes dækvalg.

Vi forventer at de fleste hold vil gennemføre to pitstop. Vi dog godt forestille os Schumi og Alonso gå efter et stop mindre end de andre, hvis dækkene ellers kan holde til det.


Kimi Räikkönen efter han tog pole på Hungaroring

Efter at blandt andet Fernando Alonso og Michael Schumacher begge blev straffet med to sekunder under kvalifikationen er det lykkedes for Kimi Räikkönen at komme på pole foran Felipe Massa. Se i øvrigt den foreløbige Grid i vores oversigt. Update 13:20: Vi har ikke fået oplysninger om ændringer og vi går ud fra at Gridden bliver som i den omtalte nyhed.

Vejrudsigten siger at søndagens vejr skulle blive det bedste i weekenden. Der er ikke forudsagt regn men det bliver overskyet. Temperaturerne ventes at toppe ved 23 grader. Det har dog regnet flere gange i løbet af formiddagen og GP2 løbet blev startet bag 'safety car'. Her klokken 12:45 regner det, og nu en halv time senere regner det ikke længere. Under alle omstændigheder ventes det at banen vil være våd, når løbet starter klokken 14.

Under den tredje frie træning overhalte Michael Schumacher Robert Kubica og Fernando Alonso imens der var rødt flag, og Michael Schumacher har brokket sig over Fernando Alonsos opførsel den forbindelse. Han har efterfølgende sagt at folk selv skulle tage at kigge på videooptagelserne for at få et indblik. Der har dog ikke været nogen officiel optagelse af hændelsen indtil nu hvor optagelsen fra Robert Kubicas on-board kamera foreligger.

Det viser at Fernando Alonso bremser ind i det næstsidste sving og derefter ikke giver gas som normalt. Efter ham kommer Robert Kubica der er overrasket over spanieren og må bremse for at undgå en kollision. Fernando Alonso fortssætter meget langsomt og herefter følger Michael Schumacher der overhaler de to. Michael Schumacher mener at Fernando Alonso er delvist skyld i hændelsen idet han har kørt uventet langsomt. Dog indrømmer Michael Schumacher at ham må tage sin del af skylden:

”Jeg må dog også bebrejde mig selv, jeg er selv tildels ansvarlig”

Dietrich Mateschitz, ejeren af Robert Doornbos og Scuderia Toro Rosso har i øvrigt bekræftet af David Coulthard vil være at finde hos Red Bull til næste år: ”Kontrakten er bare en formalitet” – har han udtalt



Optakt
Vil du vide mere om Hungaroring så tag et kig på vores omfattende optakt, der går i dybden med den aktuelle situation, teknik, banen og dens historie.

TV-tider:
Du kan tjekke TV tiderne i vores. sædvanlige oversigt

SMS
Har du ikke mulighed for at se kvalifikationen eller løbet, kan du få tilsendt de første ti placerede via vores SMS -service. Vi er de eneste i Danmark der tilbyder SMS med kvalifikationens- og løbsresultatet. Tjek derfor hvordan du tilmelder dig.


Red Bull har traditionen tro allerede startet festlighederne. Her ses en Scuderia Toro Rosso og Peter Besenyei der flyver i en Red Bull Air Race ved en beguvenhed torsdag i den historiske del af Budapest.

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Omg