For meget magt til motorleverandørerne

Motorleverandørerne har for meget magt, mener den tidligere FIA præsident Max Mosley.

Max Mosley . Copyright Getty Images

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 19/10 2015 klokken 20:10

Den tidligere FIA præsident Max Mosley, mener at motorleverandørerne har fået for meget magt og at Formel 1 har brug for en uafhængig motorleverandør, hvis det ikke skal ende galt.

Billeder fra præsentationen af Mercedes W06
Copyright Mercedes AMG


Mosley mener at de nuværende motorleverandører Ferrari, Mercedes og Honda styre det hele så meget, at de kan rotte sig sammen og presse en farlig konkurrent som Red Bull ud af Formel 1 fordi de ikke vil levere motorer til et team der kan presse deres egne fabriksteams.

" Som det er nu har man 2-3 leverandører der styre det hele og i princippet kan de gå sammen om at holde en farlig konkurrent ude, som man ser de gør med Red Bull. Derfor er det vigtigt for Formel 1 at man får en uafhængig motorleverandør ind, som vi har set det med Cosworth og Mecachrome før i tiden. Altså leverandører der kun skal leverer motorer og ikke har deres eget fabriksteam at beskytte" siger Mosley.

Bruno Senna og Karun Chandhok med en Cosworth motor
Copyright Motion-Company


Der mangler dog en spiller i Max Mosleys spil, nemlig Renault. Som der er nu er Renault jo en uafhængig motorleverandør, men hvis de køber Lotus og får deres eget fabrikshold så ændre det sig jo også. Derfor ville det være rart, hvis Cosworth eller nogle andre kom på banen igen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Arai: Ny motor er god for McLaren Baneløber i fængsel igen »