Susie Wolff parkerer raceren

Efter fire år hos Williams F1 stopper Susie Wolf karrieren som test- og udviklingskører men også som en af motorsportens få kvinder. Ifølge teamet sker det med udgangen af 2015-sæsonen.

Spaniens GP 2015 . Copyright Williams F1 Team

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/11 2015 klokken 10:11

Williams F1 bekræfter her til morgen, at Susie Wolff fratræder sin position som teamet test- og udviklingskører ved udgangen af indeværende 2015-sæson.

Susie Wolff blev tilknyttet Williams F1 som udviklingskører i april 2012 og avancerede derefter til officiel testkører i 2015. I den rolle har hun været involveret i udviklingen af Williams FW35, FW36 og FW37 gennem simulatorarbejde. Der udover har hun deltaget i utallige aerodynamiske test.

På en vis måde kan man sige, at Susie Wolffs karriere kulminerede under FP1 (første frie træning) i 2014 op til det tyske og det britiske Grand Prix, hvor hun blev den første kvindelige kører i to årtier, som har kørt i en Formel 1 grand prix-weekend.

Susie Wolff i interview på Silverstone 2015
Copyright Bil Magasinet BMF1


"Jeg vil gerne takke Williams for den mulighed, de har givet mig i de sidste par år, hvilket muliggjorde, at jeg har nået min drøm om at køre en Formel 1-racer,” udtaler Susie Wolff.

”Det har været fantastisk at arbejde sammen med alle i teamet, både i Grove (Williams’ fabrik i England, red.) og på banen, og jeg vil gerne takke alle, der har været en del af min rejse hos Williams. Jeg kan nu lukke dette kapitel, og ser frem til nye udfordringer i fremtiden."

Til BBC oplyser Susie Wolff dog den egentlige og ret forståelige årsag til, at hun stopper racerkarrieren.

"Det var en beslutning, jeg tog i slutningen af sommeren," indrømmer hun. ”Der var kun en meget lille mulighed for at fortsætte i Formel 1. Mit mål var at komme op på startgridden, og det så ikke ud til at blive muligt. Så jeg var nødt til at tage beslutningen en dag."

"Jeg har altid sagt, at så snart jeg ikke kunne nå længere, ville jeg stoppe, og det er tiden inde til nu," lød det fra Wolff.

I pressemeddelelsen udtaler Claire Williams, næstformand og teamchef: "Det har været en fornøjelse at arbejde med Susie gennem årene og se hende udvikle sig som kører i teamet. Hendes feedback og viden om bilen har været en vigtig del vores seneste udvikling, og vi er kede af, at hun forlader os.”

”Vi ønsker at takke for hendes store indsats, og ønsker hende det bedste med hendes fremtidsplaner.”

Susie Wolff på Hockenheim, 2014
Copyright Williams F1


Fratrædelsen får tilsyneladende ikke indflydelse på Susie Wolffs deltagelse i det kommende Race of Champions, hvor hun skal deltage sammen med en af teamets andre kørere, Felipe Massa.

”Vi vil naturligvis støtte både Susie og Felipe ved Race of Champions, og vi håber, at Susie får en stor weekend for dermed at markere, at det er sidste gang vi ser hende køre race,” slutter Williams.

Som så mange andre kørere startede Wolff karrieren i karting, hvorfra hun avancerede til Formel Renault og Formel 3. Næste karriereskridt blev den tyske sportsvognsserie DTM, hvor hun kørte for Mercedes-teamet i 2012. Herfra tegnede hun kontrakt med Williams som udviklingskører.

Susie Wolff (tidl. Stoddard) er skotte men bor til daglig i Schweiz, hvor hun deler avis med Mercedes AMG’s motorsportschef Toto Wolff, som hun blev gift med i 2011.

Set med danske briller kan Wolffs karrierestop være interessant, idet der i princippet åbner sig en mulighed for Kevin Magnussen som ny test- og reservekører hos Williams - en mulighed flere internationale medier tidligere har peget på. Dels fordi danskeren har testerfaring fra McLaren, dels fordi han efter sigende har gode relationer til det britiske team.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mexicos GP: Hot og Not Renault-personale ankommet hos Lotus »