Renault-personale ankommet hos Lotus

Selv om intet er officielt bekræftet endnu, er Renault-ansatte allerede begyndt at ankomme til Lotus-hovedkvarteret i Enstone, England.

Team Lotus . Copyright Team Lotus

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/11 2015 klokken 16:11

For fem uger siden offentliggjorde Renault et såkaldt ”letter of intent”, hvori det hed, at fabrikken nu arbejdede seriøst på en model til overtagelse af det økonomisk skrantende Lotus team. Siden da har der været lidt stille omkring projektet, men nu er der tilsyneladende kommet skred i tingene.

Således rapporterer Autosport, at der allerede er ankommet Renault-personale til Lotus F1’s hovedkvarter i Enstone, England. Endvidere skriver sitet også, at Bob Bell, der netop er fratrådt stillingen som teknisk konsulent hos Manor, er udset til at overtage ledelsen af aktiviteterne.

Bell var teamchef hos Renault under den såkaldte ”crashgate”, hvor teamets daværende chef, Flavio Briatore, som en konsekvens af aftalt spil blev smidt på porten. Kort efter kom Bell i 2011 til Mercedes og senest altså Manor, hvor uoverensstemmelser med ejeren tilsyneladende har resulteret i, at flere chefer har forladt teamet.

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1


Lotus’ næstkommanderende chef, Federico Gastaldi, udtaler, at der har været et antal møder med Renault efter Singapores Grand Prix.

”Vi har haft forskellige folk (fra Renault, red.) på fabrikken i Enstone, som har mødt vores folk,” udtaler Gastaldi.

"De sendte folk herover for at hjælpe os med at fortsætte udviklingen af næste sæsons bil, og vi har også haft besøg af marketing- og administrationsfolk, for at få stumper og stykker til at passe sammen og for at holde os i bevægelse."

Naturligt nok er der en del procedurer, der skal på plads inden sammenkoblingen af de to firmaer.

"Det er en proces, som er i gang, og jeg kan godt forstå, når folk bliver ved at spørge: "hvorfor er den (handlen. Red.) ikke på plads endnu? "

"Grunden er, at vi ikke kan danse hurtigere end musikken. Vi er nødt til at være tålmodige og følge med i samme tempo, som begivenhederne sker,” slutter Gastaldi.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Susie Wolff parkerer raceren Vandoorne vil køre race i 2016 »