• Forside

Ferrari er skuffede

Ingen tvivl om, at en syvende- og ottendeplads ikke lige var det, som Ferrari havde håbet på at tage med hjem fra Ungarn. Det er da også skuffelse, der skinder igennem i Ferraris pressemeddelelse.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 6/8 2006 klokken 23:08

Inden kvalifikationen i går var der lagt op til den helt store triumf for Ferrari i weekendens løb i Ungarn. Så fik Michael Schumacher en straf, der sendte ham ned på 11. pladsen på gridden, i starten af løbet skød han frem og var allerede på første omgang helt fremme på efterpladsen bare for at se den ene efter den anden overhale ham igen.

På et tidspunkt tog Fernando Alonso ham endda med en omgang, men så vendte tingene igen. Banen begyndte at tørre op, og sikkerhedsbilen på banen, og pludselig lignede det en podieplacering til Schumacher med Alonso sat ud af spillet.

Til sidst gik det imidlertid galt igen. Schumacher blev ude på sine regnvejrsdæk, men det gik ikke rigtig og i en duel med Nick Heidfeld fik han beskadiget trækstangen, hvorefter han udgik. Som et plaster på såret blev han dog rykket op på ottendepladsen, da Robert Kubica (BMW) blev diskvalificeret, mens Felipe Massa kom op på syvendepladsen.

Dermed er Michael Schumacher ti point efter Alonso, mens Ferrari bare er syv point efter Renault i kampen om mesterskaberne.


Felipe Massa med Rubens Barrichello bagved

Her følger de to køreres reaktioner på løbet:

Felipe Massa (7. plads, +1 omgang):

"Et meget svært løb for os i hvad, der mere eller mindre var et lotteri. Givet hvordan tingene gik, specielt i den første del af løbet, er ét point (to efter Kubicas diskvalificering, red.) stadig noget, og i det mindste hjælper det os med at lukke hullet i konstruktørernes stilling.

I det våde var vi ikke helt konkurrencedygtige, både på normal- og ekstremvåddæk. Men som banen begyndte at tørre, begyndte vi at køre meget stærkt, endnu mere med det samme, jeg satte tørdæk på – i sådan en grad, at jeg satte løbets hurtigste omgang.

Vi har en konkurrencedygtig pakke, og vi vil kæmpe helt til afslutningen på mesterskabet, startende ved det næste løb i Istanbul."


Michael Schumacher under Ungarns Grand Prix 2006

Michael Schumacher (8. plads, +1 omgang):

"Selvfølgelig er jeg meget skuffet. Vi havde en stor mulighed, men vi tog den ikke. Hele weekenden og specielt løbet var noget af en rutschebane, og til slut befandt vi os tilbage, hvor vi startede, dog med et løb mindre igen.

Trækstangen brækkede, da Heidfeld passerede. Vi rørte, delvis fordi banen stadig var lidt glat. De ting sker. Tog vi en chance ved at blive ud på intermediate-dæk og i kampen med mine rivaler? Det er den måde, jeg er. Jeg ønsker altid at kæmpe for toppen, hvilket er grunden til, at jeg så ofte har vundet.

Der er stadig fem løb igen. Der er ikke noget, der er tabt, og jeg vil give alt, hvad jeg har for at prøve at vinde titlen."