• Forside

Første podium til de la Rosa

Der blev plads til både græmmelse og jubel hos McLaren i dag. Mens Kimi Räikkönen udgik efter en misforståelse med Vitantonio Liuzzi, så fik Pedro de la Rosa sin første tur på podiet.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 6/8 2006 klokken 23:08

Med Kimi Räikkönen startende i pole var forventningen selvfølgelig, at det var ham, der skulle kæmpe med om sejren, men da han på omgang 26 skulle overhale Vitantonio Liuzzi (Toro Rosso) med en omgang, så misforstod de hinanden med det resultat, at begge måtte udgå, og sikkerhedsbilen kom på banen.

Den hjalp til gengæld Pedro de la Rosa, som efter flot kørsel under de vanskellige forhold var kommet godt frem i feltet og lå lige bagefter Räikkönen, da uheldet skete. Da de obligatoriske pitstops under sikkerhedsbilsperioden var overstået, så lå de la Rosa lige pludselig på tredjepladsen, hvilket senere hen blev vekslet til en andenplads.


Pedro De La Rosa var tydelig glad for sin andenplads.

Her følger reaktionerne på løbet:

Pedro de la Rosa (2. plads, +30,837 sekunder):

"Jeg er ekstrem glad for at score mit første Formel 1-podie i dag, og det er fantastisk at score otte point for holdet, som alle har arbejdet så hårdt for dette. Det var et meget interessant løb med våde forhold, så jeg prøvede bare at holde hovedet koldt, presse hele vejen og holde mig ude af problemer, da jeg vidste, at hvis jeg holdt hele vejen til enden, så ville vi have farten til at komme på podiet.

Michelin-dækkene fungerede virkelig godt i dag under alle forhold, specielt tørvejrsdækkene til slut. Vi holdt en smule tilbage i den midterste sektion, da vi var meget tunge med benzin, og vi ønskede at bevare det og køre så langt som muligt, men mod slutningen ændrede baneforholdene sig, og vi pittede tidligere for at skifte dækkene.

Det er virkelig en fantastisk følelse, og det hele skyldes holdet, at vi var i stand til at opnå dette i dag."


Kimi Räikkönen under Ungarns Grand Prix

Kimi Räikkönen (udgået på omgang 26, kollision):

"Jeg kunne ikke gøre noget for at undgå kollisionen med Liuzzi. Han bremsede virkelig op i racing line, og der var ikke nogen steder for mig at køre bortset fra op bag i ham.

Starten af løbet var virkelig god for mig med mit første sæt Michelin-dæk fungerende virkelig godt, men efter det første stop, kæmpede jeg virkelig med greb i forhjulene, med resultatet at Fernando Alonso var i stand til at opbygge sit forspring.

Det er aldrig sjovt at slutte et løb på den måde, specielt når der var alle muligheder for at vinde det, men vi bliver bare nød til at se fremad, og jeg sætter virkelig pris på Liuzzis gestus, da han kom og undskyldte. Godt gjort Pedro med en stærk præstation."