• Forside

Officielt: Villeneuve fyret

Det, som mange måske nok havde på fornemmelsen, er nu blevet bekræftet af BMW Sauber – Jacques Villeneuve har kørt sit sidste løb for holdet. Det er endnu ikke bekræftet, hvem der får sædet resten af sæsonen.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 7/8 2006 klokken 13:08

Op til Ungarns Grand Prix offentliggjorde BMW Sauber, at efterveerne fra Jacques Villeneuves uheld på Hockenheimring var så slemme, at det var blevet besluttet at erstatte ham med testkøreren Robert Kubica.

Nu har BMW udsendt en pressemeddelelse der fortæller, at man er kommet til en gensidig aftale med Villeneuve om, at samarbejdet afsluttes.

Det er endnu ikke endeligt besluttet, hvem der skal køre i stedet for Villeneuve, men motorsportsdirektør Mario Theissen antyder, at man måske vil bruge de resterende løb på at evaluere en eller flere kørere. Den mest oplagte kandidat er naturligvis Robert Kubica, der afløste Villeneuve på Hungaroring.


Jacques Villeneuve får nu mere tid til at køre på sin BMW K1200R motorcykel.

Kubica gjorde en rigtig god figur i Ungarn, hvor han ikke kun udkvalificerede sin holdkammerat Nick Heidfeld, men også kørte et meget flot løb, som resulterede i en syvendeplads og to point, indtil han blev diskvalificeret på grund af, at bilen var to kilo for let.

Der bliver dog nok også et tredjekørersæde, der skal udfyldes, og som også kan bruges til at teste en kører med henblik på kontrakt i 2007.


Robert Kubica gjorde det rigtigt godt i går

Hele pressemeddelen lyder:

"Jacques Villeneuve vil ikke køre for BMW Sauber F1 Team i resten af 2006-sæsonen. Efter diskussioner i sidste uge, er Jacques Villeneuve og BMW Sauber F1 Team blevet enige om at afslutte deres nuværende kontrakt med øjeblikkelig virkning fem løb før planlagt."

BMWs motorsportsdirektør Mario Theissen: "Jacques har præsteret godt for os i år og scorede holdets første point i Malaysia. Han har ydet et signifikant bidrag til udviklingen af det nyligt dannede BMW Sauber F1 Team og ydelsen på bilen. Efter Jacques uheld i løbet i Hockenheim, har holdet dog besluttet at genoverveje sine muligheder for næste år, inklusiv at afprøve Robert Kubica i løbssituationer."

"Vores beslutning om en evaluering af vores køreropsætning har naturligvis haft indflydelse på Jacques's situation for resten af sæsonen. Vi forstår fuldt ud, at det er svært for Jacques at opretholde sit naturlige indsatsniveau under usikre omstændigheder. Vi accepterer derfor hans indstilling og ønsker ham det godt i fremtiden."