• Forside

Webber og Coulthard kører for Red Bull

Selvom Red Bull på mange måder står for det sprælske og oprørske, har det ikke forhindret teamet i at skrive kontrakt med to modne Formel 1-kørere for næste sæson, idet det bliver David Coulthard og Mark Webber, der skal køre for De Røde Tyre.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 7/8 2006 klokken 19:08

Som vi nævnte i vores opvarmning til Ungarns Grand Prix i går søndag, var Red Bull lige på trapperne med at annoncere, at de havde forlænget med David Coulthard. Dette er blevet bekræftet i dag, hvor holdet har udsendt en pressemeddelelse om, at kontrakten er underskrevet – ikke kun med Coulthard men også med Mark Webber, der således "vender hjem."

Det er således ikke første gang, at Mark Webber kommer til at køre for holdet fra Milton Keynes, selvom det hed Jaguar sidste gang han hørte hjemme der. En stor del af personeren bag holdet er dog stadig de samme, hvilket kan få betydning for, hvor hurtigt Webber kommer til at falde til.


Allerede i ved Tysklands Grand Prix snakkede Coulthard og Webber godt sammen. Her er de i selskab med Jenson Button (Honda).

Nedenfor følger udtalelserne fra teamchef Christian Horner samt David Coulthard og Mark Webber som vi har modtaget fra Red Bull Racings pressechef Thomas Hoffmann.

Christian Horner
"Jeg er meget tilfreds med, at jeg er i stand til at bekræfte vores kørersammensætning for næste år. David har fortsat med at lede holdet og demonstrere den form, han viste i 2005. I denne sæson har han opnået holdets første podieplacering i Monaco, og han har udvist engagement, beslutsomhed og motivation til at levere det højeste niveau i Formel 1."

"Det var derfor en let beslutning for alle parter at forlænge forholdet for 2007. Han er stadig en af de bedste kørere på gridden, og vi er henrykte over at ham på holdet."

Han tilføjer om den nye mand på holdet:

"Med hensyn til Mark så valgte vi ham for flere klare grunde. For det første så har han tydeligvis farten og evnerne, og for det andet så virker han til at have den beslutsomhed og motivation, der er krævet for at opnå succes."

"Han har fået sig en god resultatliste i F1, og vi er henrykte over at have sikret os hans tjeneste til næste år. Vi tror, at sammen så kan han og David danne et solidt parnerskab, som vil give os en af de stærkeste kørersammensætninger i feltet."


Christian Horner i forbindelse med Ungarns Grand Prix.

Om Christian Klien, der med dagens annoncering må sande, at han skal lede efter et nyt job, udtaler Horner:

"Jeg vil gerne udnytte denne mulighed for at takke Christian Klien for alle sine store anstrengelser for holdet gennem de sidste to sæsoner. Han vil blive som Red Bull Racing kører undtil afslutningen af 2006-sæsonen, og vi fortsætter med at give ham al den støtte, vi kan igennem den tid.

David Coulthard
”Jeg er henrykt for at kunne fortsætte hos Red Bull for den tredje sæson i træk. Jeg kan mærke holdet er ved at arbejde som en enhed. Jeg ser frem til at være med til at forbedre holdets og bilens præstationer, og opnå at Red Bull regulært kommer til at score point, sammem med muligheden for at tage podiumplaceringer og sejre”

Vores beskrivelse af David Coulthard


David Coulthard (Red Bull Racing)

Mark Alan Webber
”Det er fantastisk, at jeg kan slutte mig til Red Bull Racing. Det er tydeligt, at holdet er sultent efter langsigtet succes, det har en meget talentfuld gruppe af personale, og det virker som om der er en virkelig god gejst på holdet. Jeg tror jeg kommer til teamet på det helt rigtige tidpunkt”

Og han fortsætter:

”Efter at jeg forlod Jaguar Racing i slutningen af sæsonen 2004 og opdagede at Hr. Mateschitz ville overtage holdet, sagde jeg, at jeg følte holdet var kommet i rigtigt gode hænder og holdet havde sikret sin fremtid. Som hold virker det til at være meget realistisk og kender den kommende udfordring.”

”Jeg håber, at kunne medbringe en del god erfaring til holdet og hjælpe med til at blive en hurtig og konsistent kører og score så mange point som muligt”

”Jeg håber at jeg med Red Bull Racing kan få min bedste sæson i Formel 1 og mener vi kan blive meget, meget stærke sammen. Jeg ser frem til at få en god tid sammen med David og resten Red Bull Racing holdet. ”

Vores beskrivelse af Mark Alan Webber


Mark Webber