• Forside

Wurz bekræftet som ny Williams kører

I går skrev vi, at Mark Webber ikke havde fået indløst sin option for 2007 hos Williams, men at vi godt ville spå, at han stadig kørte for holdet i 2007. I dag må vi tage den spådom tilbage, da Alexander Wurz har taget det ledige sæde.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 2/8 2006 klokken 20:08

Nico Rosberg har allerede en kontrakt for 2007, så hans sæde er sikkert næste år med. Man kan diskutere, hvorfor Mark Webber ikke har fået forlænget sin kontrakt, men han har flirtet med flere andre teams og han har ikke altid været den mest diplomatiske, når han har udtalt sig om holdets samarbejdspartnere.

Men frem for at dvæle ved Mark Webbers afsked vil vi hellere kigge frem mod Alexander Wurzs officielle tilbagevenden som løbskører.

Sir Frank Williams siger i en pressemeddelelse: ”2006 har været en hård sæson indtil videre og alle vores tre kørere har vist sig at være meget dedikerede. Vi ser nu begyndelsen på et opsving, hvilket vi er fast besluttede på at fortsætte med.”

”Samtidig med vores tidligere annoncering omkring Toyota samarbejdet er vi begyndt at tage nogle af de vigtige beslutninger for at sikre et konkurrencedygtigt team resten af sæsonen og i fremtiden.”


Alex Wurz blev i dag bekræftet som officiel løbskører for Williams i 2007

”Alex bringer os en vigtig teknisk kontinuitet og en forståelse af bilen samtidig med at han har en excellent kommunikation med vores ingeniører. Han er ultra-konkurrencedygtig under fredagens ’fuld tank’ træningssessioner."

"Alex vil blive en god racerkører for os og han er en af de få kørere jeg har set flette hjul med Michael Schumacher og slippe godt fra det.”

”At beholde Nico næste år var ikke en svær beslutning. Han har vist meget lovende i hans debutsæson, og jeg ved at han vil fortsætte med at bygge på det i de resterende løb."

"Selv om det er en stor fornøjelse at bekræfte Alex og Nico for næste sæson vil jeg stadig gerne takke Mark Webber for hans arbejde for os de sidste to år, hvor han har været et aktiv for ham selv og for Williams og han har aldrig givet op i kampen på succes. Jeg ved at Mark vil give alt resten af sæsonen og vi ønsker ham held og lykke med fremtiden.”

Alexander Wurz var glad for tilliden og siger ifølge den officielle pressemeddelelse:

”Mit naturlige miljø er racing, så jeg kan ikke være mere glad for at få Williams’ godkendelse til jobbet næste år. Jeg kender teamet godt efter at have været en del af raceprogrammet hele sæsonen, men nu bliver min rolle at tage yderligere ansvar og jeg ser frem til dette.”


Nico Rosberg er stadig hos Williams i 2007

Nico Rosberg siger:

”Stabilitet og kontinuitet er meget vigtige for mig i de tidlige faser af min Formel 1 karriere, så jeg er meget tilfreds med, at vi nu har planlagt 2007 og jeg fortsat vil arbejde sammen med Alex. Jeg har lært en del fra teamet og jeg håber, at jeg også har ydet min del.”

Alexander Wurz debuterede i Formel 1 i 1997, hvor han afløste en skadet Gerhard Berger i det canadiske Grand Prix. Fra 1998 til 2000 var han fast løbskører i Benetton, men afløste i 2001 Olivier Panis som testkører hos McLaren. Et ophold, der varede fem år og som bød på et løb som afløser for den skadede Juan Pablo Montoya.

I år har han været Williams teamets officielle reserve- og fredagskører og nu vender han så tilbage til rollen som løbskører i 2007.