Sauber Honda

Det lille økonomisk trængte schweiziske Formel 1 hold, Sauber, der i 2015 sæsonen har kørt med kundemotorer fra Ferrari, kan være på vej over til Honda.

Sauber . Copyright Allan Haslund

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 1/12 2015 klokken 15:12

Sauber bygger om nogen på en passion og en ekstrem stærk viden om at bygge racerbiler, men det lille hold har siden bruddet med BMW lidt under en trængt økonomi.

De seneste år har holdet måtte betale dyrt for at "leje" motorer af Ferrari men har på trods af det fået lettere neddroslede motorer fra den italienske producent.

Et af de få hold, som det lykkedes for Sauber at slå i år, åbner nu op for, at schweizerne kan få en alternativ motorleverandør, der uden tvivl vil levere de 6 cylindre til en anden og mere overkommelig pris.

McLaren Honda har ifølge Ron Dennis sagt god for, at den japanske producent nu også må levere kraftværk til Sauber.

Det vil give Honda flere udviklingstimer og dermed hjælpe McLaren til at få en bedre motor. Eller det er i hvert fald håbet.

For Sauber er der næppe så meget valg i det. Holdet er i en situation, hvor de mere eller mindre er tvunget til at vælge Honda, hvis de kan spare penge.

Sauber fik en god første del af sæsonen 2015, hvilket har sikret dem relativt gode TV penge.

TV pengene får de først stillet til rådighed, når 2016 sæsonen begynder, hvilket sætter pres på økonomien henover vinteren.

Sauber har ansøgt om at få fat i de penge, eller blot dele af dem, allerede nu, så de kan holde sig oven vande over vinterens dyre udviklingsperiode, men det er der ikke en afklaring på endnu.

Det betyder, at et Honda samarbejde vil være yderst kærkommen for Sauber.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes er til at slå Wolff: Kørerskifte kan komme på tale »