• Forside

Cristiano da Matta stadig i koma efter ulykke

Tidligere Toyota chauffør Cristiano da Matta ligger stadig i koma efter at køreren påkørte en kronhjort under testkørsler på banen Road America i torsdags. Læger kæmpede efterfølgende med at fjerne en blodansamling i hjernen.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/8 2006 klokken 11:08

Alle bilister kender advarselstavlen med den springende kronhjort, men at det nu også er nødvendigt at holde øje med den slags på en racerbane, blev bogstavelig talt blodig alvor under testkørsler i den amerikanske pendant til F1, Champ Car, i torsdags.

Den tidligere Toyota Formel 1 kører, Cristiano da Matta, påkørte under testkørsel på Road America i USA en kronhjort, der gik ind på banen. Påkørslen slog brasilianeren bevidstløs og han blev derefter omgående fløjet til Theda Clark Memorial Hospital, hvor lægerne efter en hjerneskanning konstaterede en alvorlig blodansamling.

Heldigvis ser det nu ud til, at Cristiano da Matta’s situation er i svag bedring, og vi har modtaget følgende pressemeddelelse fra RuSport teamet, som brasilianeren kører for:

”Cristiano fortsætter med at gøre små fremskridt imens han opholder sig på intensivafdelingen på Theda Clark Medical Center. Dr. Randall R. Johnson er nu ved at nedtrappe behandlingen med beroligende medicin. Behandlingen, som Cristiano har fået, er fantastisk, men han vil forblive på intensivafdelingen indtil hans tilstand er klart forbedret.”

Meddelelsen om da Matta’s ulykke gav ikke uden grund en trykket stemning i Toyotalejren op til Ungarns Grand Prix. Således udtaler teamet i en fælleserklæring, at ”Cristiano har altid været en fighter og alle involveret i temaet ønsker ham det bedste.”

Landsmanden og vennen Rubens Barrichello udtalte fredag: ”Mine tanker er i dag med min ven.”

Cristiano da Mattas bedste resultat i Formel 1, hvor han kørte for Toyota i sæsonen 2003 og 2004, blev en 6. plads. Herefter returnerede brasilianeren til Champ Car, som han kom fra som regerende verdensmester.

Indtil sidste uges ulykke lå køreren på en samlet 6. plads i denne serie efter at være sluttet som nr. 2 i søndagens løb i San José, Californien.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.