Wehrlein misser Manor

Mercedes' DTM-mester, Pascal Wehrlein, har længe været sat i forbindelse med et sæde hos Manor Formula 1, og muligheden har været reel nok – vel at mærke lige indtil en indonesisk kører med statslig backup smed grus i maskineriet.

F1 test Østrig den 23. juni 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/12 2015 klokken 13:12

15 millioner USD (ca. 102 mio. DKK) er hvad den indonesiske regering smider på bordet for at hjælpe landsmanden og GP2-køreren Rio Haryanto ind i Formel 1 via sidste års agterlanterne, Manor Formula 1.

Den indonesiske udmelding smider i den grad grus i power-unit’en hos Mercedes' DTM-mester Pascal Wehrlein, som ellers havde kurs mod et af Manor-sæderne med støtte fra Mercedes-fabrikken.

Ifølge Mercedes' motorsportschef Toto Wolf har fabrikken, der skal levere motorenheden til Manor i 2016, budgetteret med et støttebeløb til Wehrlein i omegnen af 6 millioner USD (ca. 41 mio. DKK), men som så ofte før i Formel 1 handler det ikke nødvendigvis om talent for at få et af de eftertragtede sæder.

Pascal Wehrlein under test for Mercedes.
Copyright Mercedes AMG


Wolf udtalte i går til medier i Wien, at Mercedes’ bidrag til Wehrleins F1-fremtid ”ikke ser ud til at være tilstrækkeligt”. I det hele taget bekymrer det motorsportschefen, at en stat på den måde kan give økonomisk støtte til en kører.

”De beløb medierne har oplyst (for et sæde, red.) vil ødelægge F1,” advarer tyskeren.

Situationen omkring Wehrleins mulige F1-sæde har forsinket Mercedes’ endelige offentliggørelse af teamets DTM-kørerteam, hvorimod både Audi og BMW allerede har offentliggjort deres kørere.

Rio Haryanto.
Copyright Marussia F1


Hvis Pascal Wehrlein, der fyldte 21 år i oktober og har henholdsvis tysk og mauretansk statsborgerskab, mister Manor-sædet, så fortsætter GP2-køreren utvivlsomt i DTM i 2016.

Endelig skal det nævnes, at Kevin Magnussen også har været rygtet til Manor, men med gårsdagens udmelding virker denne mulighed ikke indenfor danskerens økonomiske rækkevidde.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Button alene igen Er Gutierrez Räikkönens afløser? »