Er Gutierrez Räikkönens afløser?

Da Haas F1 Team skulle vælge den ene af kørerne til holdets 2016-debut, skete det efter råd fra motorleverandøren Ferrari. Ifølge teamejer Gene Haas lytter man efter sådant et råd, og Ferrari har en skjult dagsorden, mener han.

Bahrains GP 2015 . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/12 2015 klokken 14:12

Ifølge ejer Gene Haas spillede Ferraris råd en stor rolle, da man skulle vælge den ene af Haas F1 Team’s kørere, og at den italienske fabrik foreslog Esteban Gutierrez var bestemt ingen tilfældighed, mener Haas.

”Ferrari er ligesom et top-universitet, og hvis du har gået på et sådant universitet, har du gode anbefalinger med dig,” fortæller Haas til Autosport.

"'Hvis vi skal foreslå nogen' – og det var faktisk, hvad Ferrari sagde, ’så er her en kører, du bør overveje, og vi vil gerne have ham i din bil’.”

Esteban Gutierrez under noget der kan ligne en parallelparkering med en Ferrari.
Copyright Ferrari Media


"Ferrari var interesseret i, at Esteban skulle køre. En del af årsagen er, at de gerne vil teste ham, så de kan vurdere, om han hen ad vejen kan køre for Ferrari.”

"Jeg ved ikke, hvad Ferraris personlige synspunkt er, men mit synspunkt er, er de kun sætter talenter ned i biler, som de tror på har potentiale til at være deres fremtidige kørere."

Esteban Gutierrez' fremtidige teamkammerat og førstekører i Haas F1 Team, Romain Grosjean.
Copyright Twitter


I lyset af, at Kimi Räikkönens kontrakt løber ved udgangen af 2016, kan det give god mening at teste Gutierrez’ potentiale, mener Haas.

”Hvis du skal have succes som Formel 1-kører og kæmpe med om mesterskaber, så er der pres på – enormt pres,” siger Haas.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wehrlein misser Manor Kevin hittede stort i 2015 »