Nyt tiltag skal få kvinder i F1

Susie Wolff opgav drømmen om at blive F1-kører, men det betyder ikke, at hun har opgivet drømmen om muligheden for andre. Derfor har hun startet et projekt, der skal få flere kvinder ind i sporten.

Susie Wolff til præsentationen af dare to be different . Copyright Williams F1 Team

Af: Nadia Enevoldsen (ne@bmf1.dk) d. 17/1 2016 klokken 21:01

"Dare to be different" [Tør være anderledes] har Susie valgt at kalde sit nye projekt i samarbejde med foreningen MSA.

Konceptet er skabt for at danne et netværk for kvinder i motorsport. Dvs. ikke kun kørere, men også fx ingeniører, mekanikere og studerende, der går og drømmer om en karriere i motorsportens verden.

Også unge piger har mulighed for at være med - en speciel del af projektet henvender sig nemlig til piger i alderen 8-14.

Susie måtte selv opgive drømmen
Copyright Williams F1


Om hele projektet udtaler Susie: "Vores primære mål med 'Dare to be Different' er at fremme kvindeligt talent. Det er et ambitiøst og langsigtet projekt, der vil bygge et online fællesskab af kvinder verden over."

"Det vil samle dem gennem en fælles passion og styrke dem til at blive den næste bølge af rollemodeller, samtidigt med at det giver adgang til nogle af de mest succesfulde kvindelige navne i sporten."

Flere af motorsportens allerede mere eller mindre kendte kvinder støtter nemlig op om Susies projekt:

Folk som Claire Williams (Williams teamchef), Rachel Brookes (F1 journalist for Sky Sports) og Clare Morden (embedslæge) deler deres historie på hjemmesiden daretobedifferent.org

Kvinder i motorsport er fx også studerende
Copyright Nadia Skov Dyrlund Enevoldsen


Projektet blev præsenteret for et par dage siden ved Autosports internationale show, men siden december har Susie gennem de sociale medier samlet historier fra kvinder verden over, som hun senere planlægger at bruge på siden.

Mere om projektet kan både læses på daretobedifferent.org og på Susies Facebook side.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA skal under luppen Formel 1-tur for under 5.000 »