• Forside

Villeneuve glad for ny BMW V8

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/1 2006 klokken 11:01

Trods en mindre motor end i sidste sæson, udtrykker både Nick Heidfeld og Jacques Villeneuve stor tilfredshed med kræfterne i BMWs nye V8-motor.

I forhold til sidste år, hvor Formel 1 bilerne var bestykket med en kraftfuld V10-motor på 3 liter, kræver 2006-regulativet, at der nedgraderes til 2,4 l V8. Men det betyder ikke alverden, mener teamets piloter Nick Heidfeld og Jacques Villeneuve.

”Første gang du sætter dig ned i en bil med V8-motor, tror du, at det bliver mindre sjovt, men det er stadig den hurtigste ting at køre rundt i derude,” udtaler Heidfeld i Valencia. ”Du bliver nødt til at ændre din kørestil, men det kommer automatisk hen ad vejen.”

Villeneuve er enig i at bilen er anderledes at køre, men han mener også, at der er klare fordele.

”Vi er betydeligt hurtigere igennem kurverne, og det er jo netop dér at det er sjovt,” siger Villeneuve. ”Den er langsommere, når man kører ligeud, men det gør ikke den store forskel. Til gengæld bliver der utvivlsomt flere overhalinger.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.