• Forside

Officielt: Første billeder af ny BMW Sauber F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/1 2006 klokken 11:01

Her til morgen blev den nye BMW Sauber præsenteret for offentligheden, og vi er glade for at vise de første billeder af den smukke racer.


I dag, tirsdag, afslørede BMW Sauber F1 både teknikerstabens beklædning samt bilens nye bemaling og design.


Forventningerne til BMWs nye bil er store, men motorchef Mario Theissen gør sit for at holde dem på et realistisk niveau.




BMW Sauber F1.06 er født.


"Vi er et nyt team og vi starter fra 8. position i konstruktørernes mesterskab, for det er hvad teamet nåede sidste år,” siger Theissen. ”Målet er at kravle op ad stigen så hurtigt som muligt, og vi har tillid til, at alt er lagt godt til rette.”


”Det vil tage tid, og kommer ikke natten over. Vi vil antsætte yderligere 100 folk og bygge ny fabrik i 2007. Det er klart at dette er et flerårs program som kræver ressourcer, tålmodighed og forpligtelse.”


Theissen understregede ligeledes, at holdet ikke forventer at vinde løb før om 3 år.


"Jeg tror, at det vil være muligt. I sidste ende er dette jo sport og på den baggrund kan man jo aldrig være helt sikker på, hvem der vinder. Hvis man vidste det, ville ingen jo være interesserede og det er det er der gør det så spændende."


Det blev også klarlagt, at BMW officielt river pyramiderne ned og dermed fjerner titlerne.


"Hos BMW har vi ingen titler som f.eks. teamchef," siger han. "Jeg bliver kaldt motorsportsdirektør og F1 handler jo om motorsport, og den leder jeg under denne operation."


Modelbetegnelsen for den nye bil er F1.06 og som det ses er den i det store og hele i et nyt design. Dog er der tydeligvis lånt fra tidligere tiders Williams og Sauber designs og modellen er da også en videreudvikling af Sauber C24B.


Motoren er den samme P86 V8 som blev testet i Williams FW27 chassiset i juli sidste år, og som har kørt i en hybridversion i Sauberen siden november.


I eftermiddag vil F1.06 ramme asfalten på banen i Valencia for første gang.

Se flere billeder her.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.