Wehrlein snupper et sæde hos Manor

Den regerende DTM-mester Pascal Wehrlein forsætter karrieren hos det Banbury UK-baserede Manor F1 team.

F1 test Østrig den 23. juni 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 10/2 2016 klokken 18:02

Således skifter den 21-årige tysker reservetjansen hos Mercedes AMG Petronas F1 ud med et fast sæde hos det noget mindre Manor F1 team. Dog med den betingelse, at Mercedes har mulighed for at hente Wehrlein hjem ved forfald hos en af de to faste kørere.

Manor fans
Copyright Manor Marussia F1 Team


Det er en yderst kompetent ung mand Manor har sikret sig. I 2011 vandt han således ADAC Formel Masters-serien, efterfulgt i 2012 af andepladsen i Formula 3 Euro-serien samt en fjerdeplads i det parallelle European F3-mesterskab.

At Pascal Wehrlein er et talent udover det sædvanlige, beviste han med al tydelighed ved i 2015 at blive den yngste vinder af det prestigefyldte DTM-mesterskab nogensinde.

Pascal Wehrlein - Mercedes reservekører fra Singapore til Abu Dhabi
Copyright Daimler Benz


Skulle Lewis Hamilton eller Nico Rosberg få forfald behøver Niki Lauda og Toto Wolf ikke at ligge søvnløse, de har qua aftalen med Manor en yderst talentfuld erstatning i Pascal Wehrlein. Den unge tysker kombinerede sidste år DTM-rollen med jobbet som testkører hos Mercedes.

Knægten fra Sigmaringen i det sydlige Tyskland får med sædet hos Manor således muligheden for at konkurrere med sine to ”team-kammerater” om end det bliver en ulige kamp.

Pascal Wehrlein tog DTM-mesterskabet i sidste afdeling.
Copyright Daimler Benz


Det stadig tætte bånd til Mercedes, afslører Wehrlein overfor magasinet Auto Bild.

”Toto Wolf gennemførte forhandlingerne (med Manor) for mig. Han hjælper mig meget, og det er jeg meget, meget taknemmelig for,” udtalte den sympatiske tysker.

Med Pascal Wehrlein på plads hos Manor er der stadig et ledigt sæde hos det lille team. Sidste års kørere Will Stevens og Alexander Rossi får kamp til stregen af japanske Rio Haryanto, når det gælder om at besætte sædet ved siden af tyskeren.

Pascal Wehrlein tog DTM-mesterskabet i sidste afdeling.
Copyright Daimler Benz


Wehrleins skifte til Formel 1 åbner for at Mercedes kan afslutte deres DTM-lineup for den kommende sæson. Usikkerheden om den unge tyskers fremtid komplicerede tingene for Mercedes DTM, som modsat BMW og Audi, der allerede offentliggjorde deres uændrede kørersammensætning før jul, først kan besætte pladserne i DTM serien.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Carmen giver Marco igen Wehrlein vil have point i debut sæson »