Radioregler gode for fansene

Beslutningen om at stramme reglerne for, hvilken slags kommunikation der må være mellem en kører og hans team er godt for fansene mener Nico Rosberg.

Nico Rosberg Australien 2016 . Copyright Mercedes

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 25/3 2016 klokken 16:03

Op til denne sæson er reglerne for radiokommunikation som bekendt blevet strammet, stramningerne begyndte godt nok allerede i midten af sidste sæson, men op til sæsonen har man strammet dem endnu mere. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting, mener vinderen af sæsonens første Grand Prix Nico Rosberg.

Nico Rosberg Australien 2016
Copyright Mercedes


På vej mod sin sejr var tyskeren nemlig nød til selv at passe på sine bremser og det mener han gav en ekstra dimension og et ekstra ansvar til ham, noget som Rosberg mener er rigtig godt for de mange Formel 1-fans verden over.

"Jeg syntes det er fint og det presser os til selv at tage mere ansvar. Det er en hård, men god udfordring for os. ud over det så tror jeg at alle fans af Formel 1 er glade for den her regel, da mange før har sagt at de syntes alt den hjælp vi fik over radioen og radiokommunikationen generelt var irriterende," lyder det fra Rosberg.

Mercedes pitvæg i regnvejr
Copyright Mercedes AMG


Der blev dog løsnet op for radioreglerne lige inden det australske Grand Prix, det blev nemlig igen lovligt at tale strategi over radioen, men resten må kørerne selv finde ud af og de må som bekendt ikke få hjælp til indstillinger osv. så det giver noget mere uforudsigelighed.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bernie- og Todt-show vinder Red Bull roser Renault »