Bernie- og Todt-show vinder

Der bliver ikke ændret på kvalifikations proceduren til Bahrains Grand Prix. Det står klart efter at Bernie Ecclestone og Jean Todt har stemt ændringsforslaget ned.

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 24/3 2016 klokken 22:03

Kørerne, fansene, teamcheferne, eksperterne, ja stort set alle der følger Formel 1, har været ude at kritiserer den nye eliminations kvalifikation. Det førte til et krise møde lige inden starten på det australske Grand Prix, et krise møde som førte til at man ville gå tilbage til den gamle kvalifikation allerede fra Bahrains Grand Prix.

Renault
Copyright Renault Sport


Meldingerne gik på, at det skulle være 100% sikkert at man ville gå tilbage til det gamle kvalifikationssystem alt, hvad der manglede var bare en afstemning, men det skulle være så godt som sikkert at forslaget om at gå tilbage til det gamle system ville blive vedtaget. Man mente nemlig ikke der var nogen som ville stemme imod, oven på det kritik eliminations kvalifikationen fik efter sin debut.

Bernie sætter det hele på plads
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Nu er den afstemning så afhold og det viste sig så at der var to modige mennesker som stemte imod forslaget, så eliminations kvalifikationen stadigvæk vil blive brugt når feltet kommer til Bahrain. De to modige mennesker var Formel 1-bossen Bernie Ecclestone og FIAs præsident Jean Todt.

Jean Todt med to gange Sebastian med efternavnene Vettel og Loeb
Copyright FIA Images


Der var ellers flere forslag på bordet, blandt andet et forslag om blot at ændre på Q3, men der var ikke noget at gøre da man ikke kunne blive helt enige om at ændre kvalifikations proceduren. Med til historien skal det lige indskydes at Formel 1-kørernes organisation GPDA i går udsendte et åbent brev, hvor de netop nævnte at beslutningsprocessen var et problem for Formel 1, så kan man tænke lidt over det.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Her får ultra soft debut Radioregler gode for fansene »