Kevin: Stoffel kan matche Jenson

Kevin Magnussen er ikke i tvivl om at McLarens indkaldte reserve til weekendens Formel 1-grand prix i Bahrain, Stoffel Vandoorne, er mindst lige så hurtig som Jenson Button. Og i øvrigt hører han til i F1, mener danskeren.

Stoffel Vandoorne . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 31/3 2016 klokken 15:03

Kevin Magnussen, som kørte mod den kommende weekends Formel 1-debutant, Stoffel Vandoorne, i World Series by Renault 3.5 under deres fælles tid som McLarens juniorkørere, er ikke i tvivl om den belgiske reserves kvaliteter.

”Han er god nok til at være i Formel 1, og jeg er sikker på, at han vil få et godt race,” udtalte Magnussen i et interview i dag med medier i Bahrain.

”Jeg ved at han fortjener at høre til her, så jeg er glad for at han får chancen.”

Stoffel Vandoorne under test for McLaren.
Copyright McLaren Media


”Det er en fantastisk mulighed for enhver at få en chance for at køre i Formel 1. Det er virkelig stort,” understregede Magnussen. ”Ikke ret mange får chancen, så jeg håber, at han nyder det.”

På spørgsmålet om det vil være for meget at forvente, at Vandoorne skulle være i stand til at matche Jenson Button svarede Magnussen kort: ”Det tror jeg han kan.”

”Det er ikke så slemt… de (McLaren, red.) har en god simulator... mit første løb (i 2014, red.) gik ret godt, så jeg tror ikke det er det store problem,” lød det fra danskeren, som det år sluttede på podiet i sin debut for McLaren i Melbourne, Australien.

”Med begrænsningerne i radiokommunikationen kan der være mere, han skal se efter eller være på toppen af, men med hensyn til at køre bilen, gennemføre løbet og være hurtig – det er jeg sikker på ikke er et problem for ham.”

Stoffel Vandoorne (tv) og Kevin Magnussen (th) kender hinanden godt fra deres fælles tid i World Series by Renault 3.5.
Copyright Renault Sport


Danskeren nævnte dog også, at det kan være ret frustrerende at springe ind som reserve.

”Det kan være frustrerende, fordi du ved, at du skal give bilen tilbage igen. Om det bliver efter ét eller to løb, ved jeg dog ikke.”

”Det føles akavet, fordi du ikke rigtigt har noget at se frem til bagefter. Du må bare gøre dit bedste,” lød rådet fra Magnussen.

Stoffel Vandoorne sluttede 2015-sæsonen som vinder af GP2-serien og foruden sit job som test- og reservekører for McLaren, deltager belgieren i år i den japanske Super Formula-serie.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Du ved at du er en ægte Formel 1-fan når… Formel 1 kan ikke være stolt. »