Reglerne gælder åbenbart ikke for alle

Kevin Magnussen fik en straf for at overse at han skulle til vejning, men Lewis Hamilton slipper med en reprimande for et andet lovbrud

Billeder fra USA 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 2/4 2016 klokken 20:04

I går kom det frem at Kevin Magnussen skal starte søndagens løb i Bahrain fra pitten, fordi han overså det røde lys som indikerede at han skulle ind og vejes. Under dagens kvalifikation lavede Lewis Hamilton også noget ulovligt, men verdensmesteren slipper med en reprimande.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG GP


Lewis Hamilton bakkede nemlig i pitten og det er ulovligt i følge FIAs sportslige reglement. I paragraf 28,3 står der nemlig følgende.

"Bilen må på intet tidspunkt bakke i pitten ved egen kraft"

Kevin Magnussen skarpere en nogensinde
Copyright RenaultF1


Begrundelsen for at Lewis Hamilton slipper med en reprimande skulle være, at løbets stewards giver Hamilton ret i at det var uklart hvor bilerne skulle parkere da kvalifikationen var slut.

Nu skal man selvfølgelig forholde sig neutralt i den her slags artikler, men det er nu alligevel underligt at de unge kørere generelt bliver straffet, mens de rutinerede kørere generelt slipper. I sidste sæson blev Max Verstappen straffet for noget som lignede det Fernando Alonso lavede i Australien, men Alonso er ikke blevet straffet af FIA.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: Kvalifikationen LIVE. Hamilton på pol Wolff: De skal korsfæstes »